Madrileense finale in Lissabon

Geen duel tussen Mourinho en zijn ex-club Real, maar wel een Madrileense finale: dat is wat we krijgen in Lissabon. Thibaut Courtois en Atlético Madrid hebben hun droom gerealiseerd en staan voor een historische wedstrijd op 24 mei.

Bij Chelsea waren Eden Hazard en John Terry fit genoeg om in de basis te starten. Zij zagen al meteen een uitstekende kans voor Atlético Madrid. Het doelhout voorkwam dat Koke de bezoekers op een vroege voorsprong kwamen. Net voorbij het halfuur was het wél raak, maar dan aan de overkant. Uitgerekend Fernando Torres zette The Blues tegen zijn ex-club op voorsprong. De bal week af op een ploegmaat, waardoor Courtois kansloos was.

Erg lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong. Nog voor de pauze bracht Adrian Lopez Atlético van dichtbij op gelijke hoogte. In het begin van de tweede helft moest Thibaut Courtois zijn kunnen tonen op een poging van Willian.

Costa zet strafschop om na fout Eto'o

Zo was het niet Chelsea, maar wel Atlético dat een tweede keer tot scoren kwam. Eto’o haalde Diego Costa net voor het uur neer in de zestien en de spits van de colchoneros zette zelf de strafschop om. Een goede tien minuten later werd de situatie helemaal uitzichtloos voor Chelsea: Turan zette de Spanjaarden op een 1-3 zege, waardoor de thuisploeg liefst drie keer moest scoren om zich nog te plaatsen.

Even voor de derde treffer van Atlético had Courtois nog eens zijn kunnen moeten tonen. Hij had een goede reflex in huis na een poging van Luiz. In blessuretijd hield hij ook nog collega-Rode Duivel Hazard, die een bleke wedstrijd speelde, van een doelpunt.