Reactie De fauw na tumultueuze match: "Boucaut gaf fout toe"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
De fauw na tumultueuze match: "Boucaut gaf fout toe"
Foto: © Photonews

Drie rode kaarten en Francky Dury naar de tribune, Zulte Waregem komt gehavend uit de veldslag in Luik. Kapitein Davy De fauw ging na de partij nog verhaal halen bij Boucaut en kreeg gelijk. Ook Vainqueur had vroeger naar de kleedkamer gemoeten.

Sander De Graeve in Luik

Davy De fauw reageerde op het veld furieus toen Boucaut geen rood gaf aan William Vainqueur. "Vainqueur was al een hele tijd de boel aan het opnaaien. Volgens mij wou hij die rode kaart ook, dan is hij maar één wedstrijd geschorst. Ik vroeg het achteraf nog aan de ref en hij gaf toe dat hij daar misschien fout zat."

Boucaut trok, sinds hij overnam van de geblesseerde Delferriere, de aandacht naar zich toe en leek de match niet onder controle te krijgen. "Het is sowieso niet makkelijk om opeens in de match te komen, maar toch moet je die kunnen leiden. Die eerste penalty was terecht, maar je zag dat Standard ernaar aan het zoeken was."

Dit heb ik nog niet vaak meegemaakt

De tol valt zwaar uit voor Essevee. "Dit heb ik nog niet vaak meegemaakt en er zitten zeker betwistbare fases bij. Die rode kaart voor Sven was volgens mij niet nodig. Vainqueur ging er ook stevig in." Ook het opstootje tussen Sylla en Van Damme kon anders opgelost worden.

"Ik weet niet wat er gebeurde, maar wanneer Sylla rood kreeg, vond ik dat Van Damme zijn rode kaart ook verdiende. Hij was ook al heel de wedstrijd hevig aan het provoceren." Terug naar het voetbal nu, Zulte Waregem mag de titel vergeten en stelt andere doelen.

In België is alles mogelijk

"We moeten nu vol voor die derde plaats gaan, al wordt het niet makkelijk met al die geschorsten. In België is echter alles mogelijk. We kunnen altijd in beroep gaan en misschien mogen wij daar ook eens van profiteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties