Reactie Engels: "Of ik het leep speel bij de rode kaart? Dat hoort bij het spelletje"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 76 reacties
Engels: "Of ik het leep speel bij de rode kaart? Dat hoort bij het spelletje"
Foto: © Photonews

RSC Anderlecht pleegde vanavond de ultieme hold-up op Olympia. Nochtans stond paars-wit meer dan een helft met z'n tienen op de mat na een vermeende kopstoot van Aleksandar Mitrovic bij Bjorn Engels. "Maar hij maakt wel degelijk de beweging", benadrukt de verdediger achteraf.

Cédric De Volder in Brugge

"Het was eigenlijk gewoon een duel tussen Aleksandar Mitrovic en mij", legt Bjorn Engels de fase nog eens uit. "In Anderlecht zou er voor zo'n fase al worden gefloten. En daar verdient ook Jérôme Efong Nzolo een pluim. Hij liet veel toe vandaag. De reactie nadien hoort bij het voetbal. Al blijft het jammer dat zoiets moet gebeuren."

"Mitrovic maakte wel degelijk de beweging", vervolgt de verdediger. "Of ik het leep speel? Ja, maar ook dat hoort bij het spelletje. Al is het natuurlijk jammer voor Mitrovic. Er vielen voor die actie wel woorden, maar dat is altijd het geval met hem. Zo'n dingen gebeuren op het hoogste, maar ook op het laagste niveau."

Mitrovic maakte wel degelijk de beweging

Club leek de wedstrijd dan wel onder controle te hebben, maar slaagde er niet in om te scoren. "Het was lastig om die opening te vinden. Dat is ondertussen wel gebleken. En dan maakt dat tegendoelpunt alles extra zuur, hé."

"We waren de volledige partij baas", besluit Engels. "Zelfs met elf tegen elf domineerden we de wedstrijd. Alles staat nu heel dicht bij elkaar, maar we blijven in de titel geloven. En dat zullen we meteen tonen op het veld van Standard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties