Kroonprins Solskjaer zal geduld moeten oefenen

Kroonprins Solskjaer zal geduld moeten oefenen
Foto: © Photonews

Ole Gunnaer Solskjaer degradeerde met Cardiff City uit de Premier League. Daarmee lijkt hij de komende jaren alvast geduld te zullen moeten uitoefenen op een post bij Manchester United. Jammer, want dat stond in de sterren geschreven.

Door Aernout Van Lindt

Solskjaer is een echt United-product. Hij speelde er meer dan tien seizoenen en trainde er zelfs na zijn actieve carrière de beloften enkele jaren. Een eerste stap in de ontwikkeling van de 'kroonprins' van Sir Alex Ferguson. Die coach zag in de sympathieke Noorse spits overigens ook een mogelijke opvolger.

Noorse droom

Vervolgens ging Solskjaer aan de slag bij het bescheiden Molde in eigen land. Zijn eerste stapjes als hoofdcoach bevielen hem bijzonder goed. Tot twee keer toe wist hij de Noorse competitie naar zijn hand te zetten, door de grote teams achter zich te laten.

Het waren de eerste successen op het hoogste niveau voor Molde, waardoor Solskjaer echt sant in eigen land werd. Het nakende afscheid van Ferguson deed hem toen al outsider worden voor een stekje bij United.

Engelse ontnuchtering

Dit seizoen veranderde er echter veel. Ferguson stopte iets vroeger dan verwacht, de resultaten van United vielen bijzonder tegen. Bovendien wou Solskjaer met een echte uitdaging in Engeland beginnen. Cardiff - de ploeg met veruit de zwakste kern in de Premier League - op het hoogste niveau houden.

De bonuspunten kreeg hij echter niet, want Cardiff degradeert. Niet dat het aan de coach lag, maar ondertussen ligt de naam Louis Van Gaal wel op tafel bij Manchester United. Als hij een ambtstermijn van een aantal jaar opneemt, moet Solskjaer geduld uitoefenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties