Vanhaezebrouck glundert: "Dit was dé kans voor mij om aan de slag te gaan bij een topclub"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 76 reacties
Vanhaezebrouck glundert: "Dit was dé kans voor mij om aan de slag te gaan bij een topclub"
Foto: © Photonews

Hein Vanhaezebrouck is officieel voorgesteld als de nieuwe hoofdcoach van KAA Gent. De 50-jarige oefenmeester komt over van KV Kortrijk en ondertekende een contract voor de komende twee seizoenen. Vanhaezebrouck straalde en staat te popelen om aan de slag te gaan: "Dit is een topclub."

Vanhaezebrouck opende met bedankingen voor verschillende personen. “Ik wil allereerst het bestuur van KAA Gent bedanken voor het vertrouwen. Ik weet al een paar jaar dat ik hier genoemd wordt. Er is doorheen de jaren enkele keren interesse geweest, maar ik heb destijds een belofte gedaan aan wijlen Jean-Marc De Gryse dat ik mijn driejarig contract bij KV Kortrijk zou uitdoen.”

“Ik wil Kortrijk ook bedanken voor alles wat ze mij gegeven hebben. Ik heb er hele mooie jaren gekend. Dat ik altijd met beperkte middelen heb moeten werken? Dat klopt. Maar er is mij steevast alles gegeven wat mogelijk was.”

"Ik wil deze club terugbrengen naar waar ze hoort"

Dat hij de kans krijgt om bij de Buffalo’s aan de slag te gaan, maakt van Vanhaezebrouck een gelukkig man. “Ik ken deze stad heel goed. Het is de mooiste stad van Europa en bovendien beschikt die stad over het mooiste stadion van België.”

Na zijn mislukte passage bij KRC Genk krijgt Vanhaezebrouck een nieuwe kans bij een topclub. "Genk ligt al heel lang achter mij hoor", lachte de kersverse coach van Gent de vergelijking weg. “Dit is een topclub en dit was dé kans voor mij om nog eens de stap te zetten naar de Belgische top. Ik wil deze club terugbrengen naar waar ze hoort.”

Focus op KV Kortrijk

Maar first things first voor Vanhaezebrouck. Hij legt zich de komende weken nog volop toe op KV Kortrijk, waarmee hij nog aan de bak moet in de finale van play-off 2. “De beslissing is nu naar buiten gekomen omdat ik correct wil zijn naar iedereen toe.”

Vanhaezebrouck bewijst de Kerels een laatste dienst door hen tijdig in te lichten van zijn vertrek. “Ik heb heel veel respect voor KV Kortrijk en zij moeten ook op zoek kunnen gaan naar een nieuwe coach voor volgend seizoen. De komende weken ga ik vol voor Europees voetbal met Kortrijk. Mijn spelers zijn op de hoogte, maar morgen zal ik hen meer toelichting geven bij mijn keuze.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties