Top&Flop Verloren zonen & inefficiënt Club Brugge

Verloren zonen & inefficiënt Club Brugge
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Verloren zonen

De voorbije jaren, maanden of weken waren er twijfels rond een aantal spelers, die ondertussen meer dan hun gelijk bewezen. Habib Habibou toonde zich zowel bij Zulte Waregem als AA Gent meermaals, en bedankte voor het vertrouwen met een derde hattrick bij de Buffalo's. De afscheidnemende Mads Junker speelde een van zijn beste wedstrijden met twee doelpunten en Teddy Chevalier bewees het ongelijk van de coach door twee heel belangrijke doelpunten te maken.

Latje trappen

KV Mechelen maakte er op zaterdag tegen Cercle Brugge bijna een sport van: op de lat proberen te trappen. Claes had altijd moeten scoren, Cordaro en Trajkovski zaten er een paar keer dichtbij. Het was de uitstraling van een team dat - zelfs in zijn laatste wedstrijd van het seizoen - er nog eens echt voor ging.

Luide stadions

En kabaal maakte. Dat deden overigens ook de fans van Charleroi in Kortrijk: 90 minuten lang stond het uitvak als een man achter hun zebra's. De zin om de finale van play-off 2 te spelen was bijzonder groot. En ook de drive bij Club Brugge voor de wedstrijd was enorm: Jan Breydel is nu officieel het luidste stadion.

FLOP

Inefficiëntie Club Brugge

Jan Breydel was even het luidste stadion in België. Maar 90 minuten later was het stadion wel heel wat stiller geworden, na de 0-1 nederlaag tegen Anderlecht. Het was opmerkelijk hoe onmondig blauw-zwart voor de doelmond was. Zelfs tegen tien Brusselaars lukte het maar niet om te scoren. De titeldromen van Club Brugge krijgen zo weer een onbedoelde knauw.

Latje trappen

Ook in Jan Breydel gezien: een gigantische misser van Lestienne. Latje trappen, maar dan op een iets minder positieve manier. In dezelfde categorie ook een gigantische misser van Kanu tegen Zulte Waregem op vrijdag. Van dichtbij ook hij: pardoes tegen de lat.

Cercle Brugge

0 op 18, onzichtbaar op Mechelen: de play-offs van Cercle Brugge waren toch niet wat ze er van verwacht hadden. Na een seizoen vorig jaar waar ze van de hel naar de hemel gingen door play-off 3 en de eindronde, dit seizoen een omgekeerd verhaal. Een makkelijk, maar grijs seizoen in de competitie, daarna zeer zwakke play-offs.

Ongeluksvogel van de week: Thomas Meunier

Scoorde wel op Jan Breydel: Thomas Meunier, maar dan wel in het verkeerde doel. Pure pech, maar wel een potentieel heel dure owngoal. Kan hij het rechtzetten in Standard?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties