Jarige Mertens zet Napoli op weg naar ruime overwinning

Diederik Geypen
| 5 reacties

In de Serie A heeft bekerwinnaar Napoli dinsdagavond in een inhaalmatch van speeldag 36 Cagliari makkelijk opzij gezet. De jarige Dries Mertens mocht starten en gunde zichzelf een leuk cadeau met een penaltygoal. Zijn teammaat Hamsik was minder succesvol vanop de stip.

Na iets meer dan dertig minuten gespeeld kreeg Napoli een strafschop toegekend. Dries Mertens mocht zijn verjaardag opleuken met een doelpuntje en hij stelde niet teleur. Ook zijn ploegmaats deelden in de vreugde, want na een prachtige aanval over verschillende stations zetten Pandev vlak voor rust de 2-0 op het bord.

Kort na rust moesten de bezoekers met een mannetje minder verder na rood voor doelman Silvestri. Hamsik kreeg deze keer de eer om vanop de elfmeter te scoren, maar hij faalde. Lang hoefden de Napolinanen echter niet te treuren. Amper een minuut later zorgde Dzemaili voor de geruststellende 3-0 eindscore.