Vanhaezebrouck wil spelers motiveren: "De jongens kunnen hun reis verdienen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Vanhaezebrouck wil spelers motiveren: "De jongens kunnen hun reis verdienen"
Foto: Photonews

KV Kortrijk en KV Oostende werken morgen het eerste deel van de PO2-finale af. Hein Vanhaezebrouck wil afscheid nemen in schoonheid. "Maar ik schat de kansen fifty-fifty in. Hopelijk verschuift dat vrijdagavond in ons voordeel."

Cédric De Volder in Kortrijk

KV Kortrijk en KV Oostende moeten in een dubbele confrontatie onder elkaar uitmaken wie het nummer vier uit play-off 1 moet bekampen. De inzet: een Europees ticket. Vooral Hein Vanhaezebrouck droomt ervan om op die manier afscheid te nemen van het Guldensporenstadion. "Het zou alvast uniek zijn", aldus de oefenmeester. "KVK trad nog nooit aan in Europa, hé. Enkele seizoenen geleden waren we er dichtbij, maar Sporting Lokeren won de Cofidis Cup."

"Als we nog een beetje aandacht willen, moet we trouwens winnen van KV Oostende", gaat Vanhaezebrouck verder. "Play-off 2 is qua aandacht een maat voor niets geweest. Al probeerden we onze fans toch spektakel te bieden. Maar als we de finale winnen halen we misschien nog eens de voorpagina's van de sportbladen." (lacht)

Als we de finale winnen, halen we nog eens de voorpagina's

De Kerels moeten vrijdag de klus al klaren. Wanneer is de veldheer tevreden? "We moeten er rekening mee houden dat KV Oostende een enorm stevig blok is met een goede thuisreputatie. Maar Kortrijk is dan weer de ploeg die in de nacompetitie het gemakkelijkst de weg naar de touwen heeft gevonden. Pas op, een 0-0 kan ook goed zijn. Atlético Madrid kneep Chelsea ook dood in het eigen Stamford Bridge."

En hoe staan de spelers tegenover twee weekjes extra voetballen. "Ze verdienen een pluim", valt Vanhaezebrouck in. "Die jongens beseffen ook dat hun collega's al genieten van hun vakantie, hé. We moeten nog sowieso twee wedstrijden afwerken, dus dat weekje extra is geen drama. Ik vind dat ze het anders moeten bekijken. De jongens kunnen na het seizoen een reis maken met hun spaargeld, maar kunnen hun vakantie nu ook simpelweg verdienen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties