Duivelse bankzitters: gebrek aan matchritme of net fris op het WK?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Duivelse bankzitters: gebrek aan matchritme of net fris op het WK?
Foto: © Photonews

Volgende maand gaat het WK in Brazilië van start. Iedere Rode Duivel hoopt in optimale omstandigheden aan het toernooi te beginnen, maar zal dat ook lukken?

Verschillende Rode Duivels zitten bij hun clubs vaker dan hen lief is op de bank. Het is dan ook niet onlogisch dat het hen wat aan matchritme ontbreekt op dit moment. Maar om wie gaat het nu precies? Voetbalkrant.com zette de ‘probleemgevallen’ op een rijtje.

Verdedigers die weinig speelden

In de defensie zijn er enkele jongens die maar nauwelijks aan spelen toekomen op clubniveau. Toby Alderweireld krijgt bij Atlético Madrid af te rekenen met serieuze concurrentie, terwijl ook Thomas Vermaelen en Daniël Van Buyten niet vaak van de bank komen bij respectievelijk Arsenal en Bayern München.

Een fitte Jan Vertonghen heeft altijd zijn plaats bij Tottenham Hotspur, maar laat dat de laatste tijd nu net een probleem zijn voor onze landgenoot. Ondanks enkele blessures klokt Vertonghen dit seizoen wel af op 23 competitieduels.

Fellaini die niet doorbrak bij United

Op het middenveld zijn er weinig Rode Duivels die de bank moeten warm houden bij hun club. Enkel Marouane Fellaini kende een nogal wisselvallig seizoen bij Manchester United. De boomlange middenvelder kon zich nog niet doorzetten op Old Trafford en greep vaak naast een basisplek.

Een nadeel of net een voordeel?

Enkele van onze internationals moeten dus nog een inhaalbeweging maken ten opzichte van de overige Rode Duivels, en wat matchritme opdoen. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, en dat beseft ook bondscoach Marc Wilmots.

Wilmots liet zich onlangs al ontvallen dat hij de spelers die dit seizoen minder vaak aan de bak kwamen, zou klaarstomen tegen de start van het WK. Het hoeft dus bijlange geen nadeel te zijn dat enkele van onze jongens niet veel speeltijd krijgen bij hun club. Het allerbelangrijkste is dat de spelers fit zijn, de rest slijpt de bondscoach er dan wel in, toch?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties