Ceulemans schijnt licht op WK-selectie: "Simons gaat niet mee? Nu moet iemand anders die brandjes blussen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 267 reacties
Ceulemans schijnt licht op WK-selectie: "Simons gaat niet mee? Nu moet iemand anders die brandjes blussen"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots heeft zijn WK-selectie bekend gemaakt. De meningen zijn verdeeld, maar de namen staan op papier. Onze redactie ging de opvallendste keuzes alvast eens na met Jan Ceulemans.

Door Cédric De Volder

Marc Wilmots heeft vanmiddag 24 namen de wereld ingestuurd. De Belgische selectieheer koos ervoor om meteen een definitieve selectie te maken. Uiteindelijk zal één Rode Duivel - wellicht Silvio Proto - niet meereizen naar Brazilië. Belgisch recordinternational Jan Ceulemans gaf tegenover Voetbalkrant.com alvast zijn mening over de selectie.

Casteels niet fit? Proto gaat mee

"Ik vind het logisch dat de keuze op Silvio Proto valt. Hij draaide opnieuw een enorm regelmatig seizoen bij RSC Anderlecht, hé. In las hier en daar ook dat Colin Coosemans werd genoemd, maar die jongen is hier simpelweg niet klaar voor. Dan moest Marc Wilmots kiezen tussen Proto en Sammy Bossut. En nogmaals: dit is een logische keuze."

Vanden Borre krijgt de voorkeur op Meunier

"Eigenlijk moest Anthony Vanden Borre al jarenlang de vaste waarde zijn geweest bij de Rode Duivels op de rechtsachterpositie, hé. Die jongen maakte misschien de foute keuzes in zijn carrière, maar zal er alvast genoeg geld aan hebben overgehouden. Ik vergelijk het duel tussen hem en Thomas Meunier een beetje met een contractverlenging. Als je de laatste vijftien wedstrijden van het seizoen top speelt, zal je een nieuwe overeenkomst krijgen, hé. Meunier heeft het ongeluk dat hij vooral voor de jaarwisseling enorm goed speelde."

Met Januzaj, zonder Simons en Nainggolan? 

Vooral de niet-selectie van Timmy Simons is voor mij enorm verrassend. Timmy speelde dan wel niet tijdens de voorbije kwalificatiecampagne, maar werd wel voor een reden telkens opgeroepen. Hij is simpelweg één van de leiders in de groep en die rol mag je niet onderschatten, hé. De aanvoerder van Club Brugge heeft al een WK meegemaakt en weet dat er probleempjes opduiken in zo'n groep. Nu zal iemand anders die brandjes moeten blussen."

"Radja Nainggolan is dan weer een basispion bij AS Roma en hoort in principe altijd bij zo'n WK-selectie. Maar België heeft eigenlijk een luxeprobleem, hé. In de verdediging en op het middenveld loopt ongelooflijk veel talent rond. Ik volg Wilmots dan ook in zijn redenering om meer aanvallend ingestelde jongens mee te nemen."

"En zo iemand is Adnan Januzaj. Maar eigenlijk is het simpel: die jongens voetbalt voor Manchester United. The Red Devils hebben dan wel geen al te best seizoen achter de rug, maar dan nog. Zo'n jongen als Januzaj hoort bij de selectie, punt. Bovendien is hij ook een ideale pion. Hij kan het verschil maken op aanvallend vlak."

Hét wit konijn: Divock Origi

"Divock Origi is niet de bekendste naam in België, maar Wilmots beseft maar al te goed waarom hij mee mag naar het WK. Hij doet het niet alleen goed bij Lille OSC, maar heeft ook het perfecte profiel om Christian Benteke te vervangen. Pas op, Romelu Lukaku zal de Belgische aanval wel dragen op het WK. Maar je hebt toch een alternatief nodig, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties