Transferdossiers op de Freethiel: "Gershon vertrekt, Veselinovic en Trickovski willen we definitief"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 35 reacties
Transferdossiers op de Freethiel: "Gershon vertrekt, Veselinovic en Trickovski willen we definitief"
Foto: © Photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

In tegenstelling tot vorig jaar, is het bij Waasland-Beveren ontzettend rustig op gebied van transfers. Bob Peeters hield de club in eerste klasse, en lijkt ook volgend seizoen op dezelfde kern te rekenen. Voetbalkrant.com besprak met manager Dirk Poppe wat er nog bij moet, en wie mogelijk ve

Hoe komt het dat het, in vergelijking met vorig jaar, nu zo rustig is op de Freethiel wat betreft transfers?

“Vorig jaar waren er heel wat spelers einde contract natuurlijk. We hadden toen ook niet meteen de indruk dat we over genoeg kwaliteit beschikten om in eerste klasse te blijven. Toen moésten we op zoek naar nieuwe spelers.”

“Vandaag is dat totaal anders, aangezien er nog 16 spelers onder contract liggen. Spelers waarin we geloven. Het is in dat opzicht dus een pak makkelijker werken dan twaalf maanden geleden. Dat scheelt zeker een slok op de borrel.”

Gaan jullie de sterkhouders kunnen houden? Dalibor Veselinovic en Ivan Trickovski liggen nog onder contract bij respectievelijk Anderlecht en Club Brugge, terwijl Rami Gershon zijn zinnen gezet heeft op een transfer naar Gent.

“Op dit moment zijn we volop bezig met dossiers van Veselinovic en Trickovski. We zitten in de nabije toekomst nog rond de tafel met Anderlecht en Club Brugge om beide spelers definitief over te nemen. Maar het is vanzelfsprekend dat die onderhandelingen niet afgerond zijn in een vingerknip, hé.”

“En wat betreft het dossier van Gershon. Er zijn altijd drie partijen betrokken bij een transfer, maar de belangrijkste partij is de speler zelf. Als die weg wil, dan zal die ook vertrekken. Rami heeft aangegeven dat hij andere lucht wil opsnuiven. Ik ga ervan uit dat we met Gent tot een akkoord zullen komen.”

En wat moet er verder nog bij, zijn jullie nog op zoek naar een bepaald soort speler?

“Centraal in de verdediging moet er zeker en vast nog iets bij. Laat het me zo stellen: ik denk dat er in totaal drie spelers moeten bijkomen die het basiselftal een directe meerwaarde kunnen bieden. We zullen niemand laten gaan zonder dat we eerst een vervanger achter de hand hebben.”

“Voor het overige ben ik er vrij zeker van dat we over een kern beschikken die breed genoeg is om het seizoen aan te vatten. We zijn voldoende gewapend, dat hebben we ook bewezen met een sterke reeks in de terugronde.”

Dat is iets waar u ook volgend jaar op wilt voortborduren, neem ik aan?

“Natuurlijk. We willen niet hetzelfde meemaken als dit seizoen. We hopen op een rustig seizoen, van meet af aan. De ambitie is groot, maar tegelijkertijd houden we de voetjes op de grond.”

“De Freethiel moet een niet makkelijk in te nemen vestiging zijn. Op termijn willen we met Waasland-Beveren graag uitgroeien tot een gezonde subtopper in de Jupiler Pro League. Ook op financieel vlak. Dat en de jeugd kansen geven zijn onze visiepunten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties