Euforische fans bestormden terrein: "Maar ik begrijp die mensen wel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Euforische fans bestormden terrein: "Maar ik begrijp die mensen wel"
Foto: © Photonews

RSC Anderlecht pakte vanmiddag landstitel nummer 33. Na het laatste fluitsignaal maakte chaos zich echter meester van het Astridpark. De geplande ceremonie kon zelfs niet doorgaan omdat de fans het terrein bestormden.

Cédric De Volder in Anderlecht

RSC Anderlecht zegevierde vanmiddag met 3-1 tegen Sporting Lokeren. Dat resultaat was meteen genoeg voor paars-wit voor de derde opeenvolgende - en nummer 33 in totaal - titel te pakken. Na het laatste fluitsignaal waren vooral de fans door het dolle heen. De enthousiastelingen stormden met duizenden op het terrein, de spelers vlogen op hun beurt dan weer de kleedkamer in.

De fans konden na verloop van tijd dan wel worden teruggedrongen door stewards en - in mindere mate weliswaar - de ordediensten. Toch werd er geen risico genomen met de ceremonie. De trofee werd niet op het veld, maar in de tribune overhandigd. Die actie kwam de sfeer allesbehalve ten goede. Al liep het eventjes later nog een keertje mis.

Toen Anthony Vanden Borre en Aleksandar Mitrovic een feestje gingen bouwen met de fans was het immers nog een keertje prijs. De fans stormden wederom op het veld en lieten zich deze keer niet wegjagen. Besnik Hasi kon acheraf begrip opbrengen voor de supporters. Al zat hij toch ook met het incident in zijn maag. 

"Ik vind het enorm jammer voor de spelers", aldus de oefenmeester. "Die huldiging op het veld is het mooiste moment van het seizoen, hé. Maar ik wil de fans niet met de vinger wijzen. Deze titel is van hen en de ontlading was simpelweg enorm groot. En die mensen hadden enkele weken geleden geen hoop meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties