"Niet evident om jongens als Bailly en Geraerts nu te houden"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 14 reacties
"Niet evident om jongens als Bailly en Geraerts nu te houden"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OH Leuven werd gisteren na drie jaar op het hoogste niveau mathematisch veroordeeld tot tweede klasse. De Leuvenaars willen met de aanstelling van een technisch directeur een betere sportieve structuur uitbouwen, om zo snel weer hun plek in eerste in te nemen.

De nederlaag bij Moeskroen-Péruwelz zinderde 24 uur later nog na. "Dit is een tik die hard aankomt", vertelt woordvoerder Chris Vandebroeck bij Voetbalkrant.com. "We mogen nu niet bij de pakken blijven zitten, hoe groot de ontgoocheling ook is. We wilden ons vierde jaar in de hoogste afdeling aanvatten met een betere sportieve structuur. Dat lukt nu helaas niet."

De club wil snel werk maken van een technisch directeur. "Die wordt ingeschakeld om mee te bepalen wie blijft en vertrekt en wat er met Ivan Leko gebeurt", zegt Vandebroeck. "De onderhandelingen gaan voort met twee overgebleven kandidaten die ook in een tweede klasse-verhaal willen stappen. Binnen een tiental dagen moet daar duidelijkheid over zijn."

De laatste match van Ruytinx zorgt nog voor een speciaal tintje

Hoe dan ook zullen enkele jongens niet te houden zijn. "Voor onder andere Logan Bailly en Karel Geraerts wordt het financieel niet evident om met hen in tweede klasse verder te gaan", beseft de communicatieverantwoordelijke. "Verder willen we opnieuw speelgelegenheid geven aan de eigen jeugd. Dat is het voorbije jaar te weinig gelukt."

De match tegen Eupen dient zich alvast aan als een ideale gelegenheid. "Sportief zullen we onze plicht moeten doen. Ik vermoed dat de dreun van gisteren nog wel zal wegebben tegen donderdag. Het is overigens de laatste match vaan Bjorn Ruytinx bij OHL. Hij heeft tien jaar lang alles gegeven voor de club. Dat geeft nog een speciaal tintje aan de partij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties