Reactie Peter Maes over volgend seizoen: "We hebben een last te dragen"

Robby Morren
Robby Morren
| 7 reacties
Peter Maes over volgend seizoen: "We hebben een last te dragen"
Foto: © SC

Peter Maes blikt tevreden terug op een geslaagd seizoen met Lokeren. De club stak de beker en de topschutterstitel op zak. Toch is de coach nog niet onmiddellijk toe aan rust. "Deze week ga ik met de clubleiding samenzitten om het komende seizoen voor te bereiden."

Robby Morren in Anderlecht

Lokeren ging met 3-1 onderuit tegen de landskampioen, maar greep met Harbaoui nog wel de titel van topschutter. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Wij hadden het goed onder controle, maar Anderlecht scoorde bij de eerste doelkans die ze kregen. Er was een moment in de match dat het kon kantelen, maar dan had Anderlecht het kampioenengeluk."

"Die rode kaart was dodelijk voor ons. Anderlecht scoorde onmiddellijk daarna en dan gingen de kopjes bij ons naar beneden. Die rode kaart was pure compensatie na die strafschop. Het één heeft niets te maken met het ander. Ik denk dat de scheidsrechter heel blij was dat hij de gelegenheid had om dat recht te trekken."

Rode kaart was pure compensatie

"We willen natuurlijk altijd winnen, maar het positieve gevoel overheerst na dit seizoen. In de play-offs hebben we misschien iets te weinig gekund, maar daar zijn wel redenen voor. We moeten proberen om te blijven groeien en iets meer maturiteit tonen in toppers. We moeten lessen trekken uit wedstrijden zoals die tegen Anderlecht."

Maes beseft dat het een zware opdracht wordt om het mooie seizoen te evenaren. "Deze week ga ik nog een aantal zaken bespreken met de clubleiding zodat we het komende seizoen goed kunnen voorbereiden. Je mag niet vergeten dat wij een last te dragen hebben. We hebben een heel goed seizoen achter de rug en dat willen we bevestigen en we willen ook de poules halen in de Europa League."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties