Origi volgt traject Hazard: "Weggaan als complete voetballer"

Origi volgt traject Hazard: "Weggaan als complete voetballer"
Foto: © Photonews

Divock Origi speelt met Lille de voorrondes van de Champions League. De spits staat na zijn selectie voor het WK echter wel 'in the picture' en een transfer is dus niet ondenkbaar. Toch blijft de 19-jarige Rode Duivel rustig onder alles.

Johan Walckiers in Genk

Origi verhuisde op 15-jarige leeftijd van Genk naar Frankrijk. Een bewuste keuze, die hij samen met zijn ouders maakte. "Als ik in België was gebleven, zou ik altijd voor Genk gekozen hebben. Zij hebben volgens mij de beste jeugdopleiding. Maar Frankrijk staat daarin toch nog een stapje verder. Daarom ging ik naar Lille, om me te vervolledigen. De Centres de Formations zijn toch legendarisch en dus was de keuze snel gemaakt."

De Premier League is wel een droom

Bij Lille groeide ook ene Eden Hazard naar zijn topniveau toe. "Ik hoop dezelfde weg in te slaan als Eden. Hij verliet Lille als complete voetballer op zijn 21ste. De Champions League is een motivatie om te blijven, maar het zal wel niet makkelijk worden om die barragematchen te overleven. Maar je weet maar nooit. Het kan allemaal snel gaan in het voetbal", beseft ook de geboren Limburger.

Want met zijn lichaam en kwaliteiten lijkt een overstap naar de Premier League slechts een kwestie van tijd. "Het is wel een droom ja", geeft Origi toe. "Als ik Romelu zie scoren, of Christian, dan droom ik daar toch ook van. Maar ik heb nog een hele weg te gaan. Het zou tof zijn om net als Eden tot mijn 21ste te blijven en als vervolledigde voetballer te vertrekken. Lille is een mooie club en ik wil er ook niet per se weg", geeft hij nuchter aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties