Voetbalfestival voor een betere wereld

Mattias Verhaeghe
| 0 reacties
Voetbalfestival voor een betere wereld
Foto: © SC

Van 3 tot 10 juli vindt het Festival van de Hoop plaats in Caju in Brazilië. Het festival werd officieel aangekondigd in het Olympisch dorp van Mane Garrincha.

Fair play, discipline, sociale medewerking, mobiliteit en de boodschap dat voetbal een betere wereld voor iedereen kan helpen creëren. Dat is hoe de Secretaris-Generaal van de FIFA, Jérôme Valcke, ex-vedette Ronaldo en de Braziliaanse Minister van Sport, Aldo Rebelo, de ‘Football For Hope Festival 2014’ officieel aangekondigd hebben. Dat staat te lezen op de site van de FIFA.

De ceremonie vond plaats in het Olympisch dorp van Mane Garrincha, vlak bij Rio de Janeiro. Het festival vindt plaats van 3 tot 10 juli en brengt delegaties van 32 jongerenorganisaties samen die gemeenschapsprojecten verzorgen, gesponsord door de FIFA.

Het programma bestaat uit een aantal culturele en educatieve evenementen waaraan de delegaties deelnemen, met als hoogtepunt een voetbaltornooi waarin gemengde ploegen het tegen elkaar opnemen, zonder scheidsrechters.

Meer dan voetbal

“Iedereen weet dat voetbal mijn leven veranderd heeft. Het was een belangrijk deel van mijn jeugd, het gaf mij toekomsthoop”, aldus Ronaldo. “Jongeren dromen ervan om te spelen op een wereldkampioenschap, maar het is meer dan een tornooi. Het is een moment van aanzien voor Brazilië, en het zal een belangrijke erfenis nalaten voor ons land. 32 delegaties van over heel de wereld zullen Brazilië bezoeken om samen een onvergetelijke ervaring te delen.”

“Het is iets dat telkens weer moet herhaald worden. Voetbal is meer dan een spel. Het gaat niet alleen om de finale van het wereldkampioenschap. Het Festival van de Hoop, hier in Caju, is even belangrijk als de finale van het WK. De FIFA organiseert niet alleen voetbaltornooien. We investeren om organisaties en evenementen van over heel de wereld te helpen om het leven op deze wereld te verbeteren. Voetbal speelt daarin zeker een rol”, aldus Valcke.

Volledig artikel op: http://www.fifa.com/worldcup/news/y=2014/m=5/news=a-festival-for-a-better-world-2341921.html 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties