Groep A - Brazilië

Joris De Wolf
| 7 reacties
Groep A - Brazilië
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Brazilië.

Algemene informatie: Brazilië

Hoofdstad: Brasilia
Inwonersaantal: 201 miljoen 
Oppervlakte: 8.514.877 km² 
Staatshoofd: Dilma Rousseff
Volkslied: Hino Nacional Brasileiro

Bijnamen nationale ploeg: Seleçao
Trainer:  Luiz Felipe Scolari
Meeste selecties: Cafu - 148
Topscorer aller tijden: Pelé - 77
Bookmakers: 4 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 19
Beste resultaat: wereldkampioen - WK 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002
Resultaat vorig WK: kwartfinale

Brazilië miste nog geen enkele wereldbeker. Met vijf eindoverwinningen zijn ze trouwens recordhouder. De voorbije twee WK’s stelden ze een beetje teleur. Ze hebben in eigen land dus wat goed te maken tegenover de supporters.

Weg naar het WK

Brazilië was als gastland rechtstreeks geplaatst voor het WK. De troepen van Scolari speelden geen kwalificatieronde, maar ze werkten wel een pak oefenwedstrijden af. 

Het moment: 30 oktober 2007

Op 30 oktober 2007 werd er beslist dat het WK zou doorgaan in Brazilië. Dat werd bekendgemaakt in het FIFA-gebouw in Zürich. Er was geen concurrentie meer aangezien zowel Colombia als Argentinië de moed hadden opgegeven. 

De Belgische connectie

Met Dante heeft de Braziliaanse nationale ploeg een ex-speler uit de Jupiler Pro League in zijn rangen. De laatste confrontatie met Brazilië dateert dan weer van het WK in 2002, en daar hebben wij geen goede herinneringen aan. Lees alles over de Belgische connectie met Brazilië HIER.

Blikvangers

Bij elk land heb je zo wel enkele spelers die in het oog springen of bijzonder belangrijk zijn voor hun team. Bij Brazilië kan je niet naast de figuur Neymar. Lees alles over de blikvangers van Brazilië HIER.

WK-babe

Brazilië staat synoniem voor vrouwelijk schoon. Het valt niet te verwonderen dat topvoetballers in de smaak vallen bij knappe vrouwen. Als voorsmaakje hier alvast een foto van Neymar zijn ex-vriendin. Lees alles over de babes van Brazilië HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties