De Belgische connectie: Groep A - Mexico

De Belgische connectie: Groep A - Mexico
Foto: © SC

In de huidige geglobaliseerde wereld is er wel een link tussen elke WK- ganger en België. En dus ook met Mexico. Een grote lijn zit daar in: eerdere wereldkampioenschappen, waaronder ook enkele in Mexico zelf.

Door Aernout Van Lindt

WK 1970

Op het WK 1970 in Mexico mochten onze Rode Duivels onder andere tegen het thuisland spelen. In aanloop naar het WK hadden ze in 1969 een keer gewonnen en een keer verloren van de Mexicanen.

In Mexico zelf ging het volledig fout. Heimwee bij sommige spelers, problemen in de groep, verlies tegen het thuisland en de Rode Duivels mochten snel terug naar huis terugkeren. Een mislukt WK zonder weerga.

WK 1986

Helemaal anders verliep die tweede keer in Mexico. Een hoopvol begin was het niet, met verlies tegen Mexico in de groepsfase. Maar alles bleek uiteindelijk toch nog goed te komen.

De tweede ronde werd bereikt, daarna werden de wedstrijden tegen de USSR en Spanje absolute geschiedenis. Een vierde plaats, nog steeds onze beste stek ooit op een wereldkampioenschap. Kan het deze keer nog beter?

WK 1998

Ook op het WK 1998 kwamen we de Mexicanen tegen. We hadden al 0-0 gelijkgespeeld tegen Nederland, een overwinning tegen Mexico kon ons bijna in de volgende ronde helpen. Uiteindelijk zouden we 2-2 gelijkspelen.

Een mooi resultaat, maar na een gelijkspel in groepsmatch drie werd het meteen een ontnuchtering. Niet verloren, maar onder leiding van Leekens wel terug naar huis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties