De Blikvangers: Groep A - Kroatië

De Blikvangers: Groep A - Kroatië
Foto: © SC

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Kroatië.

Door Aernout Van Lindt

Het valt nog af te wachten wat de Kroaten vermogen op het WK in een sterke groep met het thuisland. Toen we tegen hen speelden in de voorrondes bleek al dat het hier een sterk team betreft in de breedte. Toch steken er enkelen nog een stukje bovenuit. We stellen u drie grote sterren voor.

Luka Modric

Luka Modric is meer dan wie dan ook de grote verdeler en heerser op het middenveld. Niet voor niets noemen ze hem de Cruyff van de Balkan. Na een periode van uitleenbeurten, werd hij vaste waarde bij Dinamo Zagreb, waar Tottenham hem kwam wegplukken.

Na vier jaar Tottenham kwam hij in 2012 terecht bij De Koninklijke, waar hij de voorbije jaren Özil uit de ploeg speelde en toch vaak een van de bepalende figuren was in het aangeven van doelpunten aan de aanvallende weelde van Real Madrid. Bij de nationale ploeg is hij incontournable.

Mario Mandzukic

Mandzukic maakte na een periode in eigen land vanaf 2010 grote sier bij Wolfsburg. Dat ontging de grote clubs niet en uiteindelijk was het Bayern München dat met het goudhaantje aan de haal ging. Bij Der Rekordmeister speelt de spits een belangrijke rol, met veel doelpunten tot gevolg.

Ook bij de nationale ploeg toont de aanvaller zijn waarde: zelfs in de barrages tegen IJsland scoorde hij nog een verlossende treffer om zijn team op weg te zetten naar Brazilië.

Darijo Srna

Darijo Srna is een van de vaak vergeten toppers. Hij speelt niet in een grote competitie, maar is vaak wel een rots in de branding. De ervaren recordinternational maakte in zijn clubcarrière slechts 1 switch: in 2003 verkaste hij van Split naar Shaktar Donetsk, waar hij sindsdien het mooie weer maakt.

Hij werd opgenomen in het Champions League-elftal van 2010-2011 - met een club als Shaktar is dat geen evidentie - en toont ook bij de nationale ploeg vaak dat hij een heel belangrijke pion is in het radarwerk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties