Van Persie had een psychiater nodig: "Ik dacht dat Ajax-fans me gingen vermoorden"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Van Persie had een psychiater nodig: "Ik dacht dat Ajax-fans me gingen vermoorden"
Foto: © Photonews

Robin van Persie is anno 2014 de held van de Nederlandse voetbalfans. Maar dat is niet altijd het geval geweest. In 2004 moest de aanvaller immers een tijdlang in behandeling. "Ik dacht op dat moment echt dat ik zou sterven."

Robin van Persie maakt momenteel het mooie weer bij Manchester United, maar beleefde zijn beginjaren bij Feyenoord. In The Blizzard blikt de 83-voudig Nederlands international nog eens terug op één van de meest indrukwekkende momenten van zijn leven.

En dat tafereel speelde zich af tijdens een beloftenwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord in april 2004. Er waren die dag maar liefst 4.000 fans aanwezig. The Flying Dutchman trapte Feyenoord langszij en wierp vervolgens enkele kushandjes in de richting van de Amsterdamse supporters. Dat legioen stormde op het veld en van Persie kreeg enkele rake klappen terwijl hij op de grond lag.

Ik sliep enkele weken niet

"Ik wil niet overdrijven", aldus RVP. "Maar op dat moment dacht ik dat ik zou sterven. Als je bewusteloos op de grond ligt en er steekt iemand een mes in je lichaam, dan is het over. Ik sliep vervolgens ook enkele weken niet, maar een psychiater heeft me alsnog kunnen  helpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties