De Blikvangers: Groep B - Spanje

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De Blikvangers: Groep B - Spanje
Foto: © SC

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Spanje.

Door Sander De Graeve

Spanje is als winnaar van de laatste drie grote tornooien uiteraard één van de favorieten voor de eindwinst in Brazilië. De selectie kent al redelijk wat ervaringsdeskundigen als het gaat om het winnen van titels, maar wie zijn nu dé uitblinkers?

Iker Casillas

Iker Casillas hoort uiteraard thuis in dit lijstje. De doelman van Real Madrid heeft een palmares om ú tegen te zeggen. Hij won twee maal de Champions League, werd met Real vijf keer kampioen en mocht twee keer de Copa Del Rey in de lucht steken. Hij was er ook bij alle recente successen van Spanje bij.

De doelman is verder ook recordinternational met meer dan 150 officiële interlands op de teller. Bij Real Madrid verloor hij intussen zijn plaats tussen de palen aan Diego Lopez, maar bij Spanje blijft 'San Iker' incontournable. Zijn concurrent werd zelfs niet opgeroepen voor La Roja.

Andrés Iniesta

De vinnige bleke middenvelder van FC Barcelona is de laatste jaren dé gangmaker bij het Spaanse nationaal elftal. 'El Blanquito' was de held op het WK in Zuid-Afrika door de winning goal te maken in de finale tegen Nederland. Twee jaar later werd hij op het EK in Polen en Oekraïne verkozen tot beste speler van het tornooi.

Op zijn dertigste is de middenvelder op het maximum van zijn kunnen. De Spaanse natie hoopt dan ook dat hij hen de overwinning kan schenken in Rio. Een minder seizoen bij Barça zal de kalme Iniesta overigens niet uit zijn lood slaan.

Sergio Ramos

Sergio Ramos is als voetballer nooit een onbesproken blad geweest, hij wisselde lange tijd goeie prestaties af met domme rode kaarten of foutjes. De laaste jaren sloot hij echter definitief aan bij de absolute top. Ramos werd soberder en ging minder uit de bocht, op die ene gemiste penalty na.

De verdediger van Real Madrid is de rots in de branding achteraan bij La Roja en moet samen met Piqué een voor het overige vrij groene verdedigingslinie veilig door het tornooi loodsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties