Groep C - Japan

Joris De Wolf
| 0 reacties
Groep C - Japan
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Japan.

Door Joris De Wolf

Algemene informatie: Japan

Hoofdstad: Tokio
Inwonersaantal: 128 miljoen 
Oppervlakte: 377.930 km² 
Staatshoofd: Keizer Akihito
Volkslied: Kimi Ga Yo

Bijnamen nationale ploeg: The Samurai
Trainer:  Alberto Zaccheroni
Meeste selecties:  Masami Ihara (123)
Topscorer aller tijden: Konishige Kamamoto (73)
Bookmakers: 150 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 4
Beste resultaat: tweede ronde (2002 en 2010)
Resultaat vorig WK: tweede ronde

Japan is er voor de vijfde keer bij op het WK, waarvan de vijfde keer op rij. De Japanners konden nog maar twee keer de groepsfase overleven. Ze geraakten nog nooit verder dan de tweede ronde. Op het vorige WK, in Zuid-Afrika werden de Aziaten tweede in hun groep, na latere finalist Nederland en voor Denemarken en Kameroen. In de 1/8ste finale verloren ze na strafschoppen van Paraguay.  

Weg naar het WK

Japan plaatste zich als eerste land voor het WK in Brazilië. Het land speelde twee kwalificatierondes. Een keer werden ze tweede en een keer werden ze eerste. Hoe Japan zich precies wist te plaatsen? Lees alles over de weg van Japan naar het WK HIER.

Het moment: de strafschopfase tegen Australië

Japan kon zich in juni kwalificeren voor de wereldbeker. In eigen huis hadden de Japanners genoeg aan een punt tegen Australië. Dat leek lange tijd te lukken tot Oar er tien minuten voor het einde van de wedstrijd 0-1 van maakte. Na een discutabele handsbal van een Autsralische verdediger in het strafschopgebied in de toegevoegde tijd, kon Japan alsnog op gelijke hoogte komen. Honda schoot de strafschop staalhard binnen.

De Belgische connectie

Japan speelde al eens op een WK tegen België en met EijiKawashima hebben we een speler uit de Belgische competitie die vaste waarde is in de selecties van de nationale ploeg. Lees alles over de Belgische connectie met Japan HIER.

Blikvangers

Bij elk land heb je zo wel enkele spelers die in het oog springen of bijzonder belangrijk zijn voor hun team. Bij Japan kan je niet naast de figuur Shinji Kagawa. Lees alles over de blikvangers van Japan HIER.

WK-babe

Ook in Japan loopt er heel wat vrouwelijk schoon rond. Shinji Kagawa date momenteel met een Japanse pornoster. En dat is geen grap. Hieronder vindt u alvast een voorsmaakje. Maar er is meer en nog heel wat ander schoons. Lees alles over de babes van Japan HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties