Sportdokter Goossens niet ongerust: "Ronaldo eerste naam op WK-wedstrijdblad"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 8 reacties
Sportdokter Goossens niet ongerust: "Ronaldo eerste naam op WK-wedstrijdblad"
Foto: © photonews

Na de gewonnen CL-finale met Real Madrid trainde Cristiano Ronaldo nauwelijks bij de Portugese nationale ploeg. De blessures waar de steraanvaller mee kampt, doen vragen rijzen omtrent zijn WK-deelname. Volgens Chris Goossens komt zijn aantreden niet in gevaar.

Ronaldo sukkelt al geruime tijd met een spierletsel aan het linkerdijbeen. "Die blessure is op zich niet zo erg", verklaart Goossens tegenover Voetbalkrant.com. "Ik heb hem zien spelen in de CL-finale (24 mei jongstleden, nvdr.). Ik heb toen geen letsel kunnen bemerken dat hem enkele weken later aan de kant zou houden van een Wereldkampioenschap."

Het probleem aan de patellapees van de linkerknie baart Goossens meer zorgen. "Een ontstoken kniepees die opspeelt is wat anders", gaat hij verder. "Maar ook hier geldt hetzelfde verhaal. Als er echt een tendinitis van een serieuze graad aanwezig is, dan speelde hij nooit 120 minuten in een Europese finale. De geneeskunde is zo ver gevorderd dat er genoeg middelen voor handen zijn om hem klaar te krijgen."

De éérste WK-match is het enige wat telt

Hoe moeten we de onrustwekkende berichten omtrent CR7 dan catalogeren? "Ik vermoed dat ze hem gewoon laten rusten na een heel zwaar seizoen", aldus Goossens. "Real Madrid streed in alle competities tot op het laatste moment mee voor de prijzen. Het is verstandig dat wanneer hij nu iets voelt, hij enkele weken rust neemt. Ronaldo is immers incontournable en er staat nog een maand voetbal voor de deur."

"Dat geldt bij de Rode Duivels overigens ook voor jongens als Courtois, Kompany of Hazard", gaat de sportdokter verder. "Die laat je ook meteen rusten vanaf het moment er iets gebeurt. Het enige wat telt is die eerste WK-match. Ik ben er honderd procent van overtuigd dat Ronaldo de eerste naam is die op 16 juni (duel tegen Duitsland, nvdr.) op het wedstrijdblad verschijnt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties