Waarom Casteels niet meegaat naar Brazilië

Waarom Casteels niet meegaat naar Brazilië
Foto: © Photonews

Sinds gisterenavond is de kogel door de kerk: Sammy Bossut is onze derde doelman in Brazilië, Koen Casteels moet definitief afhaken. Waarom? Dat legt de speler zelf uit.

Na een nieuwe scan van zijn scheenbeen gisteren, werd het duidelijk: Casteels kan niet meer naar het WK. De kans werd altijd behoorlijk klein (10%) ingeschat dat de jonge goalie van Hoffenheim zou meekunnen, maar nu is er dus geen enkele kans meer.

"De breuk was al goed geheeld, maar de breuklijn was nog te duidelijk zichtbaar", legt Casteels uit in Het Nieuwsblad. "De ontgoocheling is groot, want ik had wel wat hoop gekoesterd omdat ik sneller terug op het veld stond."

Hou te veel van voetbal om niet te kijken

En dus neemt Casteels liever geen risico: "Ik heb er alles aan gedaan om fit te raken, maar als ik nu te fel mijn been zou belasten heb ik er misschien nog jaren last van. Ik wil mijn verdere carrière niet op het spel zetten. Ik heb nog 10-15 jaar en wil nu niet alles te grabbel gooien."

En dus is er voor Casteels enkel een plekje voor de televisie gereserveerd, en niet op het vliegtuig naar Brazilië. "Dat gaat knagen, maar ik hou te veel van voetbal om niet te kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties