De Belgische connectie: Groep E - Honduras

De Belgische connectie: Groep E - Honduras
Foto: © SC

Bij Honduras hebben ze zelfs drie spelers met een Belgisch verleden. Andy Najar kent iedereen wel nu hij er prima play-offs heeft opzitten met Anderlecht, maar ook Victor Bernardez en Mario Martinez hebben een paars-wit verleden.

Andy Najar

Najar kwam tegen Genk boven water drijven als rechtsachter, maar speelde de rest van het seizoen - mits enkele tussenstops - op het middenveld als rechtsmidden. Hij werd de ontdekking van het seizoen bij Anderlecht dat hem vlug nog een nieuw contract liet tekenen uit angst dat na het WK iedereen hem zal kennen.

Mario Martinez

Martinez is bij het grote publiek waarschijnlijk niet echt bekend, maar ook hij speelde in het verleden bij Anderlecht, weliswaar op huurbasis. Na zes maanden in 2012 lichtte Anderlecht de optie niet en keerde hij terug naar zijn thuisland.

Victor Bernardez

En dan is er nog Victor Bernardez. Die kwam in 2009 aan bij Anderlecht, maar zat er meer op de bank dan hem lief was. Bernardez werd wel een cultfiguur omwege zijn indrukwekkende lichaam, het nog meer indrukwekkende lichaam van zijn vrouw (zie het onderdeel WK-babe) en zijn vrije trappen. Zijn pegel tegen Dinamo Kiev voor de 0-1 was zijn belangrijkste wapenfeit bij paars-wit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties