Sprokkels: Sheffield Wednesday in Azerbeidzjaanse handen, Reus drie maanden out en drinkpauzes op WK?

Sprokkels: Sheffield Wednesday in Azerbeidzjaanse handen, Reus drie maanden out en drinkpauzes op WK?
Foto: © Photonews

Het WK komt dichterbij, de Belgische clubs beginnen stilletjesaan op te bouwen naar het nieuwe seizoen en ook in het buitenland roert er veel. Wij gieten de kleinere nieuwsberichten voor jullie in een overzichtje.

Rajiv van La Parra verhuist van Heerenveen naar Wolverhampton Wanderers. De Engelse club noemt hem 'een uitdagende buitenspeler' op hun website. Van La Parra scoorde veertien keer in 86 matchen voor Heerenveen.

Mourinho wees Engels bondscoachschap af

José Mourinho was bijna Engels bondscoach geweest in 2007, maar zijn vrouw overtuigde hem er van om het niet te doen. "Wat zou ik door de week altijd moeten doen", vraagt The Special One zich nu af. "Ze had gelijk."

Kaka heeft meerdere opties

Ricardo Kaka beslist in één van de volgende weken over zijn toekomst. Zijn terugkeer naar AC Milan was geen onverdeeld succes en de Braziliaan lijkt de club na één jaar dus alweer te verlaten. Sao Paulo en het Amerikaanse Orlando City zijn mogelijkheden.

Hotel Duivels goed beveiligd

Het hotel van de Rode Duivels zal alvast niet bestormd worden door Braziliaanse guerilla-troepen. Het leger heeft een indrukwekkend cordon rond het domein aangelegd.

Vriendin Fabregas gaat vriendin Messi missen

Het nakend vertrek van Cesc Fabregas bij Barcelona heeft ook invloed op zijn echtgenote. Die is immers goed bevriend met Antonela Ruccuzzo, de vriendin van Lionel Messi. Semaan postte daarom op Instagram een foto van hen beiden: "Ik zal deze vriendin echt missen", stond er bij te lezen.

Drinkpauzes

De matchen in Brazilië zullen onderbroken worden voor drinkpauzes als het kwik boven de 32 graden gaat. Geen overbodige luxe, want het is snikheet momenteel in het WK-land.

Ivoorkust zonder Touré?

De kans is groot dat Ivoorkust het in haar openingswedstrijd zonder Yaya Touré zal moeten doen. De middenvelder heeft een slopend seizoen met Manchester City achter de rug en heeft last van een oude kwaal. Voor de volledigheid: de Oranje Olifanten openen tegen Japan.

Reus minstens drie maanden in lappenmand

De kans is groot dat Marco Reus ook de start van het nieuwe seizoen zal missen. De sterkhouder van Borussia Dortmund zag het WK aan zijn neus voorbij gaan door een enkelblessure. Wellicht ligt hij zo’n drie maanden in de lappenmand.

Engelse traditieclub opgekocht

Hafiz Mammadov heeft nu ook Sheffield Wednesday opgekocht. De Azerbeidzjaanse investeerder bezit ook al FC Baku en RC Lens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties