Groep E: Zwitserland

Groep E: Zwitserland
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Zwitserland.

Algemene informatie: Zwitserland

Hoofdstad: Bern
Inwonersaantal: 8 miljoen
Oppervlakte: 41.285 km2
Staatshoofd: Didier Burkhalter (bondspresident)
Volkslied: Zwitserse Psalm

Bijnamen nationale ploeg: La Nati, Rossocrociati
Bondscoach: Ottmar Hitzfeld
Meeste caps: Heinz Hermann (117)
Topscorer aller tijden: Alexander Frei (42)
Bookmakers: 100 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 9
Beste resultaat: kwartfinale in 1934, 1938 en 1954
Resultaat vorig WK: eerste ronde

Zwitserland is toe aan zijn 10e deelname op het WK. Het boekte zijn grootste successen in de vroegere dagen van het voetbal, maar is ook op de voorbije twee edities vrij succesvol geweest.

Op het WK van 2006 werd het na strafschoppen uitgeschakeld in de achtste finales, vorig WK won het verrassend van Spanje maar ging het wel eruit in de groepsfase. Kan het nu wél de verrassing worden op het WK in Brazilië?

Weg naar het WK

Zwitserland toont zich de voorbije aantal jaren een standvastige factor in de kwalificatierondes. Net als richting WK 2010 kon het ook nu zijn groep al bij al makkelijk winnen. Dat leverde door de goede resultaten zelfs een status van reekshoofd op tijdens de WK-loting. Lees alles over de weg van Zwitserland naar het WK HIER.

Het moment: spektakel tegen IJsland

De leukste wedstrijd van de Zwitsers op weg naar het WK was de thuiswedstrijd tegen IJsland. Het duel stond bol van de spanning en sensatie, met strafschoppen en een geweldige comeback van de bezoekers. Maar we mogen zeker ook niet uitwissen dat het aantoont dat de Zwitsers aanvallend echt wel over wat talent beschikken.

De Belgische connectie

Laten we de Belgische connectie met Zwitserland houden op 66% Mario en een vleugje kwalificatiegeschiedenis. Spreken we nu in raadsels? Misschien wel. Meer weten? Lees alles over de Belgische connectie met Zwitserland HIER.

Blikvangers

Bij Zwitserland kijken we toch vooral uit naar Xherdan Shaqiri. De youngster van Bayern München is bij zijn club dan wel nog niet de patron, dat is hij bij La Nati wel. En dan kan hij echt wel veel met een bal. Maar er zijn nog talentjes. En wie houdt het jonge talent in toom? Lees alles over de blikvangers van Zwitserland HIER.

WK-babe

Elk land staat naast zijn voetbalprestaties ook in de kijker omwille van de vrouwen. Bij de Zwitserse ploeg vallen vooral de ex en de huidige vriendin van ene Valon Behrami op. Zwitserland is eens te meer een kanshebber, zowel op als naast het veld, geworden. 

Als teaser hieronder alvast een foto. Wil u meer weten over haar en enkele andere Zwitserse voetbalvrouwen? Lees alles over de babes van Zwitserland HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties