De kijk van onze WK-ambassadeur: Japan

De kijk van onze WK-ambassadeur: Japan
Foto: © Photonews

We zochten naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. We stellen onze Japanse ambassadeur en zijn verwachtingen voor.

Onze ambassadeur stelt zich voor

Ik ben Lawrence Cannau, een 22-jarige student journalistiek en een verstokt voetballiefhebber. Hoewel ik een echte Belg ben, ga ik gedurende het WK toch vooral voor Japan supporteren.

Ik heb geen directe link met het land van de rijzende zon, maar gaandeweg heb ik een grote fascinatie ontwikkeld voor Japan. Een uniek land vol contrasten dat telkens zijn grenzen wil verleggen. Ook op voetbalvlak.

Verwachtingen

In 2010 was Japan voor velen een aangename verrassing op het WK in Zuid-Afrika. In de groepsfase moesten de Japanners enkel Nederland laten voorgaan, de latere finalist. Tegen Denemarken en Kameroen wisten de troepen van voormalig bondscoach Takeshi Okada te winnen. In de achtste finale werd ongelukkig verloren van Paraguay na het nemen van strafschoppen.

Zaccheroni aantrekken een gouden zet

Sindsdien nam Alberto Zaccheroni de fakkel over van Okada. Een gouden zet, want onder zijn impuls werd Japan een geoliede machine die het elk team moeilijk kan maken. Dat konden we vorig jaar al zien in de Confederations Cup. In een poule met Brazilië, Italië en Mexico eindigde het puntenloos, maar de Japanners hadden op menigeen indruk gemaakt met hun manier van voetballen.

Als ze hun dominantie kunnen omzetten in efficiëntie, zie ik Japan ver geraken op dit WK. Maar dan moeten ze eerst de uiterst evenwichtige groepsfase zien te overleven. In groep C met Colombia, Ivoorkust en Griekenland is echter alles mogelijk. Geen enkel land is bij voorbaat afgeschreven voor groepswinst. Mijn verwachting is dat Japan 2e wordt na groepswinnaar Colombia. Vannacht gaat Ivoorkust alvast voor de bijl.

Speler(s) om naar uit te kijken

De vedetten van Japan zijn Keisuke Honda en Shinji Kagawa. Maar de speler waar ik het meest naar uitkijk is Yoichiro Kakitani. Die naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen want de aanvallende middenvelder speelt nog in eigen land bij Cerezo Osaka.

Kakitani zal mogelijk geen onbetwiste basisspeler zijn, maar ik verwacht dat hij toch van waarde zal zijn voor zijn land. Want scoren, dat kan hij. Dat deed hij onder meer in de oefeninterland tegen … België.

Waarom ook u voor Japan moet supporteren

Omdat we allemaal wel iets hebben met Japan. Wie heeft immers nooit een spelconsole van Nintendo of Sony in huis gehad? Of misschien lost u wel elke dag een sudoku op terwijl u op de trein zit? Daarnaast speelt Japan erg attractief voetbal, dat menig voetballiefhebber zal bekoren. En bovendien heeft Japan met Standard-doelman Kawashima een vertegenwoordiger van de Belgische competitie in huis.

Ontdek hier wat onze Ivoriaanse ambassadeur verwacht van de wedstrijd van vanavond!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties