Groep G - Duitsland

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Groep G - Duitsland
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Duitsland

Door Cédric De Volder

Algemene informatie: Duitsland

Hoofdstad: Berlijn
Inwonersaantal: 81 miljoen 
Oppervlakte: 357.121 km² 
Staatshoofd: Joachim Gauckl
Volkslied: Das Lied der Deutschen

Bijnamen nationale ploeg: Nationalelf / Die Mannschaft / Die Adler
Trainer:  Joachim Löw
Meeste selecties: Lothar Matthäus - 150
Topscorer aller tijden: Gerd Müller en Miroslav Klöse- 68
Bookmakers: 6 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 17
Beste resultaat: Wereldkampioen in 1954, 1974, 1990
Resultaat vorig WK: halvefinalist

Duitsland is een vaste waarde op een wereldkampioenschap. De natie is pas sinds 1990 als 'Duitsland' vertegenwoordigd op het toneel, maar daarvoor brak ook West-Duitsland heel wat potten. Sinds de eenmaking - wereldkampioen bij het debuut nota bene - waren de Duitsers er telkens bij op het eindtoernooi. Het slechte resultaat was dat van kwartfinalist.

In Zuid-Afrika werd Duitsland uiteindelijk derde. In de groepsfase werd relatief gemakkelijk de maat genomen van Australië, Ghana en Servië. Uiteindelijk riep Spanje onze oosterburen een halt toe in de halve finale.

Weg naar het WK

Duitsland plaatste zich met het grootste gemak voor het wereldkampioenschap in Brazilië. Het team kroonde zich tot groepswinnaar in de Europese groep C en mocht zo een ticketje boeken naar Brazilië. Enkel Zweden kon de Duitsers twee puntjes afsnoepen. Hoe de Duitsers zich precies wisten te plaatsen voor het WK? Lees alles over de weg van de Duitsers naar het WK HIER.

Het moment: memorabele 4-4

Duitsland stoomde door de kwalificatieronde. Enkel Zweden probeerde in Berlijn een beetje weerwerk te bieden. Na een bloedstollende partij stond er een schitterende 4-4 op het scorebord. Het duel tussen de Duitsters en Zlatan Ibrahimovic - die jammer genoeg zal ontbreken - in Brazilie, was dan ook regelrechte reclame voor het voetbal.

De Belgische connectie

Duitsters in de Belgische competitie zijn een enorm zeldzaam fenomeen. Christoph Daum was twee jaar geleden nog de oefenmeester van Club Brugge, maar daar eindigt het rijtje dan ook. In de Bundesliga zijn dan weer wel enkele Belgen actief. Bovendien kruisten de Rode Duivels in het verleden al de degens met de buren. Lees alles over de Belgische connectie met Duitsland HIER.

Blikvangers

Bij elk team heb je enkele spelers die in het oog springen of bijzonder belangrijk zijn voor hun team. Bij Duitsland kan je - vanzelfsprekend - niet voorbij Mesut Özil. Maar de Europeanen hebben wel meer talent rondlopen. Lees alles van de Duitse blikvangers HIER.

WK-babe

En dan richten we onze pijlen meteen op het huishouden van Bastian Schweinsteiger. Sarah Brandner heeft immers alle troeven in huis om ons hart te veroveren. Al hebben de Duitse vrouwen - ondanks hun kwalijke reputatie - wel meer in huis. Lees alles over het lekkers van Duitsland HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties