Dit is niet het WK van de Europese (top)landen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Dit is niet het WK van de Europese (top)landen
Foto: © Photonews

De Rode Duivels zijn dan wel al zeker van een plaatsje in de tweede ronde, maar heel wat andere Europese (top)landen vergaat het een pak minder. De Spanjaarden zijn al thuis, terwijl ook Italië en Engeland mogen beschikken.

Door Timothy Collard

Het is een opvallend gegeven: veel Europese landen kunnen/konden geen potten breken op het WK 2014 in Brazilië. Spanje en Engeland gingen af als een gieter, terwijl Italië er voor de tweede opeenvolgende keer uitgaat in de groepsfase van het WK.

Voorts slaagden ook outsiders zoals Kroatië en Bosnië-Herzegovina er niet in om hun rol van underdog waar te maken. In het slechtste geval neemt Brazilië straks ook nog afscheid van Zwitserland, Portugal, Griekenland en Rusland.

Zuid-Amerikanen doen het goed op eigen continent

In tegenstelling tot de Europese landen, doen de Zuid-Amerikanen het op hun op eigen continent voortreffelijk. Brazilië, Uruguay en Argentinië hadden de nodige dosis geluk nodig, terwijl Chili, Costa Rica en Colombia zich op een knappe manier wisten te plaatsen voor de volgende ronde.

Wat kunnen Afrikanen en Aziaten nog brengen?

De Afrikaanse landen hebben het overigens ook niet al te makkelijk op deze wereldbeker. Voor Ivoorkust, Algerije , Ghana én Nigeria kan het nog alle kanten op: de volgende ronde bereiken kan, maar de koffers pakken en terugkeren naar huis kan evengoed.

Tot slot lijkt het dit jaar ook niet aan de orde dat een Oceanisch of Aziatisch land zal verrassen. Voor Zuid-Korea, Iran en Japan kan het nog, maar alle drie de landen staan voor een loodzware opdracht. Australië is al zeker uitgeschakeld, na een O op 9.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties