Doet Benzema het onmogelijke voor Les Blues?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Doet Benzema het onmogelijke voor Les Blues?
Foto: © Photonews

Frankrijk gooide tijdens dit WK hoge ogen. Onze zuiderburen staan niet alleen garant voor overwinningen, maar leggen bovendien goed voetbal op de mat. Dé exponent van het team is Karim Benzema. De aanvaller speelde niet alleen zijn beste seizoen bij Real Madrid, maar trekt die lijn nu ook door.

Cédric De Volder in São Paulo

De teller van Karim Benzema stond enkele weken geleden op 22 rozen. De Franse aanvaller staat bij Real Madrid dan wel in de schaduw van ene Cristiano Ronaldo, maar had toch zijn aandeel in onder meer de Champions League-winst van los Blancos.

Ook bij Frankrijk was Benzema tot voor kort niet dé ster. Die eer was weggelegd voor Franck Ribéry. De Franse natie stond dan ook in rep en roer toen bleek dat de middenvelder van Bayern München op enkele dagen van de start van het WK verstek moest geven met een blessure aan de rug.

"Misschien is dat wel ons geluk gebleken", hoorden we enkele dagen geleden nog uit de mond van een Franse fan in een hotellobby. "Ribéry trekt alle aandacht naar zich toe, hé. Nu spelen les Blues in een blok. En daar profiteert Benzema van."

 Frankrijk werd voor enkele weken geleden zelfs nog niet bij de outsiders voor de gouden plak gezien, maar komt nu wel verandering in. Het was immers indrukwekkend hoe Honduras en Zwitserland bij momenten van de mat werden gespeeld. En Benzema? Die heeft wel zin om zijn land een eerste wereldtitel sinds 1998 te bezorgen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties