Kans op finale België - Nederland fel kleiner

Kans op finale België - Nederland fel kleiner
Foto: © Photonews

De match waar alles voor ons begon te veranderen was een oefenmatch tegen Nederland (4-2). Hoe mooi was het geweest dat we in de finale van het WK de twee gouden jaren konden afsluiten? Die kans is echter een pak kleiner geworden na gisteren.

Door Aernout Van Lindt

Nederland won namelijk van Chili en is zo groepswinnaar van groep B. Dat betekent ook meteen dat de Rode Duivels Oranje vermoedelijk enkel kunnen tegenkomen in de halve finales.

Enkel als wij de groepswinst nog laten liggen in onze eigen groep - en dan moeten we zelf verliezen van Zuid-Korea en Algerije winnen van Rusland - is er nog een mogelijkheid dat we pas in de finale (of strijd om de derde plaats) elkaar ontmoeten.

Onderste tabelhelft gunstiger

Een halve finale tussen Nederland en België? Dat is niet helemaal ondenkbaar. Nederland moet in de achtste finales tegen Mexico aan de bak en zou bij een overwinning wel eens kunnen uitkomen tegen Costa Rica in de halve finales, als zij vanavond groep D winnen. En België? Dat moet zoals het er nu naar uit ziet eerst voorbij de Verenigde Staten en dan Argentinië op weg naar een Derby der Lage Landen. 

Wat er ook van zij: de bovenste tabelhelft lijkt met Brazilië, Chili, Colombia, en mogelijk ook Uruguay of Italië, Frankrijk en Duitsland op papier - als de lijn der verwachtingen wordt gevolgd - lastiger. Al kunnen de kaarten vanavond alweer wat anders worden geschud als Colombia alsnog naast groepswinst pakt en/of Uruguay of Italië nog voorbij Costa Rica raken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties