Defour is klaar: "Ik kan de ploeg snel laten voetballen"

Defour is klaar: "Ik kan de ploeg snel laten voetballen"
Foto: © Photonews

Het is koffiedik kijken wie donderdag op het middenveld van de Belgen zal starten. Alle mogelijkheden staan nog open, maar als we mogen gokken, zetten we Steven Defour op de plaats van Axel Witsel. "Ik kan die positie aan, tuurlijk", zei Defour.

Johan Walckiers in Mogi das Cruzes

Defour heeft grote kans om te starten in plaats van Witsel. "Ik heb in ieder geval veel zin om te spelen", zei Defour. "Zoals ik elke match wil spelen. Tuurlijk was er ontgoocheling dat ik die eerste twee matchen niet mocht starten. En tuurlijk kan ik als verdedigende mid spelen, maar het is de trainer die beslist."

Defour kan zich donderdag ook bewijzen. "Elke kans die je krijgt is er één om je te bewijzen. Nee, ik ben niet gefrustreerd. Dat is niet het juiste woord. Ik geef elke dag alles op training om de trainer te overtuigen. Hij kent mijn kwaliteiten ook. Ik kan de ploeg sneller laten voetballen en ik heb een goeie pass en veel karakter."

Defour is gevormd als aanvallende middenvelder, maar kan beide posities aan. "Ik kan laag en hoog spelen. Ik heb trouwens al veel op de 'nummer 6' gespeeld. Of ik het al weet? Nee, maar ik heb ook geen dagen op voorhand nodig om te weten of ik ga spelen. Tegen Schotland wist ik het pas op de morgen van de match."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties