Rode Duivels willen Duitsland niet per se ontlopen: "Spelen beter tegen topteams"

Rode Duivels willen Duitsland niet per se ontlopen: "Spelen beter tegen topteams"
Foto: © SC

De Belgen zijn al even zeker van de tweede ronde. Daarin wacht Duitsland, de VS, Portugal of Ghana. Duitsland is de zwaarste kluif en de Rode Duivels willen die liefst vermijden, maar niet ten allen koste.

Sander De Graeve, Robby Morren en Johan Walckiers in Mogi das Cruzes

De Belgen hebben het voordeel dat ze de uitslag van Duitsland kennen vooraleer ze de wei in moeten tegen Zuid-Korea. Expres tweede worden indien de VS de groepswinst pakken zou in theorie dus kunnen, maar de Rode Duivels hebben daar alvast geen zin in.

"Als het kan, zou ik Duitsland vermijden, maar we gaan niet mikken op die tweede plaats. We gaan vol voor de winst tegen Zuid-Korea. Eerlijk gezegd heb ik ook geen echte voorkeur qua tegenstander in de volgende ronde", aldus Steven Defour.

Ook Philippe Collin is op zijn hoede voor de Duitsers. "Het is samen met Brazilië en Colombia één van de drie sterkste teams van het tornooi. Duitsland staat er ook altijd. Ik zou ze liefst vermijden."

Moussa Dembélé ziet het daarentegen wel zitten tegen Die Mannshaft. "Iedereen heeft een verschillende voorkeur, maar ik denk dat we tegen topteams beter presteren. Mij maakt het echt niet uit."

Mogen Amerika niet onderschatten

"Iedereen praat maar over die of die ploeg vermijden. Als we ver willen geraken, moeten we de topteams verslaan", aldus Mirallas. "Iedereen kan van iedereen winnen. Iran was er heel dichtbij tegen Argentinië."

De Verenigde Staten zouden toch een zachtere noot zijn om kraken. De Belgen wonnen er de laatste jaren steevast van. Dembélé waarschuwt: "Sommigen hopen dat we tegen Amerika spelen want op papier is dat misschien wel het minste team, maar als je hen ziet spelen merk je dat ze echt wel een goede ploeg hebben. Wij onderschatten niemand."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties