Top&Flop Messi & Suarez

Messi & Suarez
Foto: © Photonews

Ook tijdens het WK geeft de redactie per speeldag in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen matchen. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Lionel Messi

Twee speeldagen, twee flitsen en twee doelpunten. Met die status kwam Lionel Messi aan de aftrap van speeldag 3. Tegen Nigeria had hij wat recht te zetten en voor het eerst in maanden zagen we de echte Messi.

Gretig, vol passie, met meerdere flitsen, leuke diepteballetjes, een heerlijke vrije trap, ... plots staat hij met vier rozen als medetopschutter en lijkt hij helemaal los.

Spanje out in stijl

Spanje lag er na twee wedstrijden al uit door een 0 op 6, maar het wilde en zou in stijl afscheid gaan nemen. Iniesta en Villa toonden nog even aan de wereld dat ze met recht en reden de voorbije jaren prijs na prijs pakten.

Het is en blijft het einde van een generatie, maar Del Bosque en zijn troepen hebben bewezen dat het ook anders had kunnen vallen. After all was hun groepsfase niet veel beter of slechter dan in 2010, toen ze ternauwernood doorgingen en uiteindelijk wereldkampioen werden.

De lage bank

Louis van Gaal sakkerde op een bank die te laag stond, maar met de Lage Bank bedoelen we eigenlijk de bankzitters van de Lage Landen. Of ze nu Mertens, Fer, Depay of Origi worden genoemd, ze komen in en ze scoren doelpunten.

De sterkte van de bank is een heel belangrijk gegeven in een toernooi als dit. Dat weten de Portugezen maar al te goed, die - eens enkele blessures zich meester maakten van hen - duidelijk beschiktern over een non-bank.

FLOP

Luis Suarez

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar Luis Suarez duidelijk zelfs tot drie keer. Eerder beet hij al Bakkal en Ivanovic, waarop hij had gezegd het nooit meer te zullen doen.

Maar ook tegen Italië ging het licht weer uit voor de spits uit Uruguay. Hij beet Chiellini en laat zo zijn land ook in de steek: einde WK voor hem, met Colombia als volgende tegenstander een serieuze aderlating.

Spitsen in het algemeen

Suarez wist de aandacht af te leiden, maar er waren nog spitsen die hun land categoriek in de steek lieten op speeldag 3. Een Balotelli in goede mentale vorm, had gescoord in plaats van geel gepakt.

En ook bij diverse andere landen ging voornamelijk diep in de spits het licht uit. Dat net daarom teams waar de flanken en twee spitsen voorin belangrijker worden? Ligt in de lijn der verwachtingen.

De Argentijnse verdediging

Hoe op dreef Messi is, zo zwak staat de rest van zijn elftal voorlopig te acteren. Daar liggen misschien kansen voor de Rode Duivels, als ze in de kwartfinales op Argentinië zouden botsen.

Zeker achterin is er totaal geen druk op de bal, waardoor ene Musa volledig zijn gangen mocht gaan en ook twee keer scoorde. Snedig kereltje wel, die Nigeriaan, maar Argentinië moest het als een van de weinige Zuid-Amerikaanse landen ook hebben van de organisatie, en die staat (nog) niet op punt.

Ongeluksvogel van de week: Anthony Vanden Borre

Het WK van Anthony Vanden Borre zit er helemaal op. Hij blesseerde zich zwaar tegen Zuid-Korea en zit inmiddels in het gips. Defensief valt er dus weer een pion uit voor Marc Wilmots, die zich stilaan zorgen kan en mag gaan maken. Maar vooral voor VDB - die goed speelde tegen Zuid-Korea - is het wat zuur dat hij niet de kans krijgt om zich nog meer te laten zien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties