Mertens windt er geen doekjes om: "Ik verwacht dat we gewoon winnen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Mertens windt er geen doekjes om: "Ik verwacht dat we gewoon winnen"
Foto: © Photonews

Dries Mertens ontpopte zich de voorbije weken tot basispion bij de Rode Duivels. Ook tegen de Verenigde Staten rekent België op de kleine flankaanvaller. "De druk is alleszins dezelfde als in de groepsfase."

Voetbalminnend België kijkt ook dinsdag in de richting van Dries Mertens. De flankaanvaller van SSC Napoli brak - samen met Marouane Fellaini - de ban in de openingswedstrijd tegen Algerije en werd vervolgens door Marc Wilmots beloond met twee basisplaatsen.

"Het maakt me eigenlijk ook helemaal niet uit of ik op rechts of op links moet voetballen", vertelt Mertens op de persbabbel. "Of ik ontgoocheld was bij mijn vervanging tegen de Zuid-Koranen? Nee, helemaal niet. Ik wist ook dat de trainer me een beetje rust wilde geven."

Als we doelpunt van kwalificatie pas in laatste minuten scoren, is dat ook goed voor mij

Algerije, Rusland en Zuid-Korea werden al over de knie gelegd, maar nu moeten ook de Verenigde Staten naar huis worden gestuurd. "Het wordt belangrijk om zo snel mogelijk te scoren. Maar als we het doelpunt van de kwalificatie pas in de laatste minuten tegen de touwen trappen, is dat ook goed voor mij." (lacht)

"De druk zal alleszins dezelfde zijn als in de groepsfase", besluit Mertens. "Ik verwacht alleszins dat we gewoon winnen tegen Team USA. We eindigden eerste in onze groep, dus die druk moeten we onszelf simpelweg opleggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties