Mignolet blaast loftrompet: "Courtois kan België zomaar ronde verder helpen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Mignolet blaast loftrompet: "Courtois kan België zomaar ronde verder helpen"
Foto: © Photonews

Simon Mignolet heeft één taak op dit WK: Thibaut Courtois scherp houden. Zonder ongelukken zal de doelman echter geen minuut spelen op dit WK. "Maar ik blijf er op training voor gaan."

Hoe de kaarten ook worden geschud: Simon Mignolet heeft het ongeluk een generatiegenoot te zijn van Thibaut Courtois. De doelman van Liverpool FC verdedigt in normale omstandigheden altijd het Belgische doelvlak, maar moet zich tevreden stellen met een stekje in de schaduw.

"En toch moet ik geconcentreerd blijven op de bank", is uit de mond van Big Si te horen. "Dat is ook de reden waarom ik op training er blijf voor gaan. Ik moet klaar zijn op het moment dat er iets zou gebeuren met Thibaut, hé."

Ik moet klaar zijn op moment dat er is zou gebeuren met Thibaut

De doelmannen spelen in deze fase van een toernooi natuurlijk een extra belangrijke rol. Elke redding kan de kwalificatie betekenen. Om dan nog maar te zwijgen over de eventuele strafschoppenreeksen op het einde van een wedstrijd. 

"Op elk WK zijn er doelmannen die het verschil maken", besluit Mignolet. "Met Courtois heeft België iemand in huis die ons zomaar een ronde verder kan helpen. Strafschoppen? Daar is altijd geluk voor nodig. Laat ons dus hopen dat we ons op de normale manier kunnen kwalificeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties