Wilmots realistisch: "Kiezen tussen spektakel of elke match met 1-0 winnen? Keuze is snel gemaakt"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Wilmots realistisch: "Kiezen tussen spektakel of elke match met 1-0 winnen? Keuze is snel gemaakt"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels bereiden zich momenteel voor op de achtste finales van het WK tegen de Verenigde Staten. Ook Marc Wilmots beseft dat het voetbal de voorbije wedstrijden niet om naar huis te schrijven was. "Maar ik heb geen schrik van de Verenigde Staten."

De Rode Duivels trainden vandaag nog een laatste keer in Mogi das Cruzes en stappen vanavond op het vliegtuig richting Salvador. In de achtste finales van het WK wacht Team USA. Voor Marc Wilmots een leuke wedstrijd: zijn collega-bondscoach is immers boezemvriend Jürgen Klinsmann.

"Het wederzijdse respect is enorm groot", is de Belgische veldheer eerlijk. "Hij traint veel op het mentale aspect, maar dat doen wij ook. Hoe ik tegenover het fysiek sterke middenveld van de Verenigde Staten sta? Wij hebben ook lopers. Ik heb geen schrik."

Ik reken nog op Romelu Lukaku

Ondertussen stelt de Belgische voetbalnatie zich een andere vraag: wie zal de punt bevolken? "Romelu zat in de goede flow, maar die trap op de enkel tegen Tunesië heeft hem een beetje afgeremd. Maar laat dit duidelijk zijn: ik reken nog op Lukaku. Divock Origi verrast me dan weer niet. Ik wist dat hij tot dit alles in staat was."

"We gaan de beste keuze maken voor het land", besluit Wilmots. "Dat geldt overigens ook voor de situatie van Vincent Kompany. Het matige voetbal? Ik ben realistisch. Als ik moet kiezen tussen tussen spektakel brengen en elke match met 1-0 winnen en de titel pakken, is mijn keuze snel gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties