🎥 Alexis Saelemaekers laat zich goed gaan na historisch moment met Bologna

🎥 Alexis Saelemaekers laat zich goed gaan na historisch moment met Bologna
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bologna blijft indruk maken in de Serie A dit seizoen. De ploeg van Thiago Motta heeft zich verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen.

Zaterdag bevestigde Bologna haar goede vorm door met 0-2 te winnen van Napoli. Na 12 minuten stond die stand al op het scorebord. Uiteindelijk was het toch vooral het verlies van AS Roma dat voor vreugde zorgde bij Bologna.

AS Roma verloor met 2-1 van Atalanta na twee doelpunten van Charles De Ketelaere. Daardoor heeft de club nu zeven punten achterstand op Bologna met nog twee wedstrijden te spelen. Dat zorgde ervoor dat Bologna nu zeker is van Champions League-voetbal volgend seizoen.

De triomf van Thiago Motta

De Champions League-hymne zal dus opnieuw klinken in het Stadio Renato Dall'Ara, voor het eerst sinds 1964. En dat tot groot genoegen van de supporters, die dit op passende wijze hebben gevierd.

Dit zou er ook voor kunnen zorgen dat de club met het geld dat het krijgt, de aankoopoptie van Saelemaekers kan lichten. Die maakte er overigens ook een leuk feestje van.

Naast deze historische kwalificatie kan Bologna ook mikken op een podiumplaats in de Serie A: het team staat momenteel derde, gelijk met Juventus, vier punten voor op Atalanta (dat een wedstrijd minder heeft gespeeld).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties