Hazard legt zichzelf druk op: "Ik hoop op de allergrootste Eden"

Hazard legt zichzelf druk op: "Ik hoop op de allergrootste Eden"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De druk op Eden Hazard stijgt. De Belgen hebben nog geen glansprestatie afgeleverd en ook de superster van onze ploeg teert op zijn flitsen. Maar net als het collectief wil ook hij groeien in het toernooi. "Iedereen verwacht veel van mij, ook ik", aldus Eden.

Johan Walckiers in Salvador de Bahia

Hazard heeft in elke match al een beslissende actie gehad en toch is het voor de buitenwacht te weinig. Iedereen verwacht dat hij een match domineert...

Gaan we tegen de VS de grootste Eden zien?

"Ik hoop het echt. Ik geef elke match het maximum, maar ik geef toe dat het tot nu toe alleen resulteerde in goeie acties, niet in een grootse match. Ik wil nu én die acties én een grootse match hebben. De coach verwacht dat ook van mij, maar dat irriteert me niet."

En zie je dat nu ook gebeuren tegen de VS?

"Bah, ik moet beslissend zijn en ik wil ook wel meer plezier op het veld beleven. Meer aan de bal komen en constanter zijn. Misschien lukt dat ook als de matchen iets gecompliceerder worden."

Hetzelfde aanpakken als de vorige drie

Wat vind je van de VS? Wordt dat een gecompliceerde match?

"Het is een goeie ploeg. Ze hebben het Duitsland moeilijk gemaakt. Goed kennen we ze nog niet, maar de analyse zal wel komen en we zullen klaar zijn."

Zal er meer ruimte komen?

"In de twee matchen die ik begon was er inderdaad weinig ruimte. Het was moeilijk voor de aanvallers. Ik hoop op meer ruimte, maar ik denk dat het tegen de VS ook gesloten zal worden. Ze hebben veel loopvermogen op het middenveld. We gaan het aanpakken zoals de vorige drie matchen, maar ik hoop wel op de allergrootste Eden. We kunnen collectief ook beter, maar ik herhaal: winnen is het belangrijkste."

Hoe zit het met de fysiek?

"Het gaat wel. Ik dacht dat ik het moeilijker ging hebben, maar ik was toch even geblesseerd bij Chelsea en kon wat rusten."

Want de rechtsback van de VS is wel heel aanvallend. Kan je dat problemen bezorgen?

"Dat kan, maar dat kan hem ook problemen bezorgen. Het valt af te wachten welke ploeg de bal zal hebben. Als hij gaat aanvallen en ik blijf staan, kan dat hem in de problemen brengen. Het zal 50/50 worden."

Hoe groot zijn jullie kansen?

"Hetzelfde. Het enige wat we ons zullen beklagen, is als we niet alles gegeven hebben. We kunnen er ook uitgaan door scheidsrechterlijke beslissingen. Maar als we bijvoorbeeld met negen tegen elf alles gegeven hebben, kunnen we ons niets verwijten."

Is er sprake van onderschatting?

"Zeker niet. De VS zijn uit een moeilijke groep gekomen. Maar we hebben ook geen schrik van hen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties