Bob Peeters: "Omwille van mijn filosofie kreeg ik een kans bij Charlton"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Bob Peeters: "Omwille van mijn filosofie kreeg ik een kans bij Charlton"
Foto: © Photonews

Bob Peeters begint na zijn vertrek bij Waasland-Beveren aan een nieuw avontuur bij Charlton Athletic. De club behoeden van de degradatie is de eerste opdracht. "Ik wil hierbij de kaart van de jeugd trekken", laat de oefenmeester verstaan in de Britse pers.

Het is nu bijna een maand geleden dat Peeters de overstap naar the Championship maakte en hij heeft een duidelijk plan voor ogen. "Ik geef het liefst kansen aan jongeren die geboren zijn in de streek en opgeleid zijn in de eigen academie van Charlton", zegt de trainer in de South London Press. "Omwille van die filosofie kreeg ik hier een kans. Alle jongeren die ik liet debuteren, zijn nu een vaste waarde in hun team."

De jeugd een perspectief aanbieden ziet Peeters dan ook als een cruciaal element. "Als twee à drie jongeren kunnen doorgroeien tot de A-kern, gaat dit ook andere spelers aanzetten om zich dubbel te plooien voor een plekje in het eerste elftal." De manschappen van Peeters beginnen eraan op 9 augustus met een wedstrijd op bezoek bij Brentford.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties