Kums zag het gevaar: "Situatie van Heerenveen niet nog eens meemaken"

Kums zag het gevaar: "Situatie van Heerenveen niet nog eens meemaken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent maakte gisteren met de komst van Sven Kums al de tiende inkomende transfer voor komend seizoen bekend. De middenvelder vond dat het moment was gekomen om Essevee te verlaten. Coach Frankcy Dury reageerde dan weer boos op de manier hoe de overgang tot stand kwam.

"Ik vond dat er in Waregem al te veel belangrijke spelers vertrokken en dat maakte ik al eens mee bij Heerenveen", doet Kums zijn verhaal in Het Nieuwsblad. "Dat wilde ik niet nog eens meemaken. In zulke situaties ben ik toch een koppige Brusselaar. Ze spelen dit jaar geen Europees, maar Gent is toch een grotere club dan Zulte Waregem."

Coach Francky Dury verliest dus opnieuw een sterkhouder. Vooral de manier van handelen van de Buffalo's zit hem dwars. "Ik heb het moeilijk met het ontbreken van elke ethiek", laat de oefenmeester verstaan. "Dit is echt België en alles kan hier. Eerst benaderen ze de speler en dan blijft er niets meer over voor de club (Gent betaalde 1,5 miljoen euro, nvdr.). Er moeten nog minstens zes spelers bij. Ik wil elke positie dubbel bezetten", besluit Dury.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties