Kompany looft fans: "Zij kunnen ons verder brengen dan eender welk land"

Kompany looft fans: "Zij kunnen ons verder brengen dan eender welk land"
Foto: © Photonews

Heel België stond de voorbije weken en maanden als één hecht blok achter de Rode Duivels, en dat is ook de nationale ploeg niet ontgaan. De supporters krijgen hoe dan ook nog een bedankje, al is het nog niet duidelijk wat er precies zal volgen.

Timothy Collard in Mogi das Cruzes

Op zaterdag 6 september is er sowieso de fandag van de Rode Duivels, maar naar alle waarschijnlijkheid krijgen de fans al op een eerder tijdstip een bedankje. Bondscoach Marc Wilmots was vol lof voor de fans. “Het is vanzelfsprekend dat we hen iets terug willen geven.”

“Maar dat moet wel op een veilige manier gebeuren en daar gaan we dan ook onze tijd voor nemen. We weten niet hoeveel volk er ons zal opwachten, dus kunnen we ook niet inschatten wat we juist moeten voorzien.”

Een beetje geduld met zo'n klein landje als België

Ook aanvoerder Vincent Kompany had niets dan lovende woorden over voor de supporters. “Ik moet de supporters bedanken, want zij waren echt geweldig. Ons publiek kan ons op termijn verder brengen dan eender welk ander land.”

“Er staat een legioen achter onze nationale ploeg, in goede en in slechte tijden. Maar: heb alsjeblieft een beetje geduld met zo’n klein landje als België”, knipoogde de verdediger op het einde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties