Neymar, het grote verlies van Brazilië?

Neymar, het grote verlies van Brazilië?
Foto: © photonews

Het uitvallen van Neymar is een groot verlies voor Brazilië en het toernooi in het algemeen. Felipe Scolari heeft oplossingen op zijn bank, maar of die evenveel impact op het team gaan hebben, is een stevige vraag.

Neymar droeg Brazilië naar de kwartfinales en liet dan even de spotlights aan zijn centrale verdedigers. Toen Juan Camilo Zuniga besliste om einde te maken aan het toernooi van de superster van Barcelona, stortte voor vele Brazilianen ook hun droom van een zesde wereldtitel in elkaar. Neymar is immers het hart en tevens de ziel van deze 'Goddelijke Kanaries'. De posterboy, het uithangbord, de draaischijf, ... en ga zo maar door.

Oscar en Willian moeten zijn rol overnemen

Felipe Scolari heeft zijn oplossing al gereed. Veel mogelijkheden heeft hij niet, want de bank van Brazilië is maar heel nauw. Waarschijnlijk zet hij Oscar op de plaats van Neymar en mag Willian daarnaast ergens opdraven. Geen slechte oplossing, verre van, maar ze hebben niet dezelfde bezieling voor de ploeg als Neymar. Die was immers het centrum waaruit alles vertrok.

Maar als die twee de taak van hun bezieler kunnen overnemen, zullen ze een even grote status bereiken als hem. Maar laat ons daar toch enige twijfels bij hebben... Want aan die Fred of Jo vooraan hebben ze niet veel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties