Analyse Rode Duivels: Mooi WK of gemiste finale?

Robby Morren
Robby Morren
| 11 reacties
Rode Duivels: Mooi WK of gemiste finale?
Foto: © Photonews

De Rode Duivels zijn erin geslaagd België opnieuw op de voetbalwereldkaart te zetten. Het land verkeerde een tijdlang in euforie na een afwezigheid van 12 jaar op een EK of WK. Maar moeten we nu eigenlijk trots zijn of toch teleurgesteld?

Robby Morren in Brasilia

Natuurlijk moeten we trots zijn. De Rode Duivels schopten het in het voetballand bij uitstek tot de kwartfinale. Vier van de vijf wedstrijden werden gewonnen. Een plaats bij de beste 8 landen ter wereld met één van de jongste en meest onervaren spelersgroepen op het WK is zonder meer knap.

Toch mogen we ook de ogen niet sluiten voor de tekortkomingen en moet de euforie getemperd worden in de wetenschap dat de Rode Duivels een uitgelezen kans op een WK-finale hebben laten liggen.

Met een 9 op 9 konden de Duivels een perfect rapport voorleggen in de groepsfase. Toch deed het voetbal dat de Belgen op de WK-mat legden menig wenkbrauw fronsen. Er kwam kritiek die gepareerd werd met het cliché dat enkel het resultaat telt én met een glansprestatie tegen Team USA.  Zoveel kansen in één wedstrijd, ongezien op een WK.

Het Argentinië dat de Belgische droom aan diggelen knalde, was niet groots en zeker te pakken. De troepen van Wilmots speelden met te veel respect voor de tegenstander en creëerden zelf te weinig. Jammer want een halve finale tegen Nederland had perfect mogelijk geweest en ook daarin was België niet kansloos geweest. Een uitgelezen kans gemist om de finale op een WK te spelen. Hopelijk vult  deze generatie ooit die pagina in de geschiedenisboeken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties