Wilmots en Kompany willen knallen in 2016: "Halve finale moet hét doel zijn"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Wilmots en Kompany willen knallen in 2016: "Halve finale moet hét doel zijn"
Foto: © Photonews

Het WK is dan wel voorbij voor de Rode Duivels, maar het vertrouwen is allesbehalve aangetast. Marc Wilmots en Vincent Kompany blikten niet alleen tevreden terug op de voorbije weken, maar willen Europa (en de wereld) in 2016 echt verbazen.

Cédric De Volder in Mogi das Cruzes

Marc Wilmots en Vincent Kompany schoven vanmiddag een laatste keer de voeten onder de tafel met de pers. De balans van het voorbije WK werd uiteraard nogmaals opgemaakt, maar het onderwerp verschoof al snel naar het Europees kampioenschap van 2016. En één ding is zeker: de Rode Duivels hebben zin om te knallen in Frankrijk.

"Ik weet dat deze groep enorm ambitieus is", steekt Kompany van wal. "Weet je, voor de wedstrijd tegen Argentinië dacht de groep hetzelfde: we gaan hen eventjes verslaan en vervolgens stoten we door naar de finale. Zo simpel was het voor ons allemaal. En soms draait het dan anders uit, hé." (lacht) 

Voor de wedstrijd tegen Argentinië dacht iedereen dat we hen eventjes zouden verslaan. Zo denken we ook met het oog op het EK

"Maar ook met het oog op het WK in 2016 denken we op die manier", droomt de aanvoerder al van een gouden plak. "Je kan misschien denken dat zoiets voorbarig is, maar dat is wellicht een deel van onze jeugdige groep. Er is enorm veel honger en deze groep zal enkel nog beter worden de komende jaren."

Maar ook Wilmots had geen schrik om meteen hoge doelstellingen te opperen. "Ik ben natuurlijk Madame Soleil niet, maar de halve finales moeten met deze groep toch hét doel zijn. En vanaf dan zal alles opnieuw worden beslist op basis van details."

Gaan internationals komende twee jaar basisplaats hebben bij hun club?

"Maar opnieuw: het is enorm moeilijk om daar nu verdere uitspraken over te doen", besluit de selectieheer. "Er hangt ook een pak af van de keuze van de clubs, hé. Gaan onze internationals ook de komende twee jaar een basisplaats hebben bij hun club? In de aanloop naar dit WK verliep alles alvast perfect. Hopelijk kunnen we dat scenario herhalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties