Club-talent wil zich tonen bij Moeskroen: "Deze kans met beide handen grijpen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 21 reacties
Club-talent wil zich tonen bij Moeskroen: "Deze kans met beide handen grijpen"
Foto: © Photonews

Zinho Gano speelt het komende seizoen voor Moeskroen-Péruwelz. Club Brugge leent het jonge talent uit aan de promovendus, waar de aanvaller op zoveel mogelijk minuten hoopt. "Ik ben heel blij met deze kans", aldus Gano in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Door Timothy Collard

Voor Gano wordt het zijn vuurdoop in eerste klasse, nadat hij vorig seizoen op huurbasis de kleuren van Lommel United verdedigde. “Ik kijk er hard naar uit om in eerste klasse te spelen. Dat is waar je het uiteindelijk voor doet: op het hoogste niveau uitkomen.”

“Als je die kans krijgt, moet je ze met beide handen grijpen. Ik ga er alles aan doen om te slagen, maar ik leg mezelf niet te veel druk op. Ik ga hard trainen om me verder te ontwikkelen. Ik hoop zoveel mogelijk in actie te komen en Moeskroen in eerste klasse te houden.”

"Ik ben sterk met het hoofd, gevaarlijk in en rond de zestien en heb een neus voor goals"

Naast Gano, maken met Birger Verstraete en Sven Dhoest nog twee jonkies de tijdelijke overstap van Club Brugge naar Moeskroen. “Dat is natuurlijk leuk. We kennen elkaar al lang en speelden nog samen in de jeugd.”

“Het is leuk om elkaar terug te zien in dezelfde ploeg, maar uiteindelijk moet iedere speler het zelf doen. Als het er op aankomt is het ieder voor zich, ook dat is voetbal”, aldus de aanvaller die in de Brugse jeugd een garantie was op goals.

Is dat nog altijd zijn voornaamste kwaliteit, doelpunten maken? “Ik ben sterk met het hoofd, gevaarlijk in en rond de grote rechthoek en heb een neus voor doelpunten. Ik ben gewoon geweest van in een 4-3-3 te spelen, maar met een complementaire aanvaller naast mij rendeer ik ook in een 4-4-2.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties