Reactie Bostyn maakt debuut: "Aan die tegengoal was niets te doen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Bostyn maakt debuut: "Aan die tegengoal was niets te doen"
Foto: © Photonews

Zulte Waregem won gisterenavond met 2-1 van het Poolse Zawisza. In doel bij Essevee: de piepjonge Louis Bostyn. Hij had weinig werk te verrichten, maar keepte alles bij elkaar een degelijke partij. "Ik ben zeer tevreden van deze wedstrijd", aldus de goalie.

Aernout Van Lindt in Waregem

Sammy Bossut geniet van een zuurverdiende vakantie na zijn WK met de Rode Duivels. Toen tweede doelman Bruzzese vorige week geblesseerd uitviel, moest coach Francky Dury kiezen voor een derde doelman. Crimi of Bostyn? "Voor mij was het een gemakkelijke keuze, maar ik weet niet of het de juiste zal zijn", aldus Dury vooraf.

Met Bostyn koos hij in ieder geval niet slecht. De boomlange goalie deed in de tweede helft een goede redding - "dat was een pure reflex" - en was verder in de lucht incontournable. Een leuk debuut. "Ja, ik vond het een goede wedstrijd. Het tegendoelpunt? Daar was niets aan te doen, het was een heel mooi schot."

Goed geslapen

En dat geeft vertrouwen: "Ik had nooit verwacht als derde doelman hier al te kunnen spelen. Dit is goed voor het vertrouwen, ook van de ploeg naar de terugmatch toe. We hebben nu het voordeel. We hebben weinig kansen weggegeven."

Bostyn wist al een dag op voorhand dat hij zou in doel staan: "Maar ik heb toch goed geslapen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties