Genk komt tekort in galamatch tegen Porto

Robby Morren
Robby Morren
| 40 reacties
Genk komt tekort in galamatch tegen Porto
Foto: © Photonews

Racing Genk ging in zijn laatste oefenpartij onderuit tegen Porto. De Limburgers speelden een degelijke eerste helft, maar in het tweede deel schakelden de bezoekers een versnelling hoger en namen vrij eenvoudig afstand: 1-3.

Robby Morren in Genk

Emilio Ferrera had aangekondigd dat hij nog enkele spelers aan het werk wilde zien. Zo verschenen Hamalainen en Kabasele aan de aftrap en mocht Bizot plaatsnemen onder de lat. Ayub mocht zich opnieuw bewijzen op de rechtsachter. “Ik wil backs die snel kunnen opkomen”, verklaarde de oefenmeester zijn keuze en we moeten toegeven dat de Ayub het nu een stuk beter deed dan eerder deze week tegen Rode Ster Belgrado.

Defensieve blunder aan beide kanten

De publieke belangstelling was erg pover voor deze galawedstrijd, al maakten de talrijk opgekomen Portugese fans veel goed. Zij brachten 90 minuten sfeer in de Cristal Arena. Op de grasmat werden binnen de tien minuten twee defensieve blunders afgestraft.

Eerst blunderde Kara, wat heeft die het toch moeilijk om een bal fatsoenlijk in te spelen. Eduardo ging met de bal aan de haal en stuitte op Bizot, maar Quaresma trof in de herneming wel raak. Twee minuten later onderschepte Vossen een foute pass en plaatste het leer perfect naast doelman Fabiano. (1-1)

De twee teams hielden elkaar in evenwicht en aan beide kanten noteerden we enkele  pogingen. Kabasele en Schrijvers kopten over de kooi van Fabiano, Kabasele gooide zich voor de knal van een bedrijvige Oliver.

Porto gooide tijdens en kort na de rust nieuw bloed in de strijd en schakelde een versnelling hoger, te hoog voor Genk. Kara ging wederom in de fout, maar keerde net op tijd terug om de trap van Sami af te blokken. Kelvin besloot nipt naast.

“We pakten opnieuw een goal op stilstaande fase. Dat mag niet gebeuren”, foeterde Ferrera na de partij tegen Rode Ster Belgrado. Zijn spelers hebben hun lesje nog steeds niet geleerd, want ook nu was het zover. Ruben Neves kopte een corner tegen de touwen. (1-2) De Portugese kansen stapelden zich op en Sami maakte er met een mooie trap 1-3 van, meteen ook de eindstand want De Ceulaer miste dé kans op een tweede Limburgse treffer.

Opstelling KRC Genk:
Bizot, Ayub (75’ Castagne),Kara, Kabasele, Hamalainen, Buffel, Gorius, Hyland (64’ Gerkens), Cissé (34’ De Ceulaer), Schrijvers (82’ Milinkovic-Savic), Vossen (64’ Tshimanga).

FC Porto begon met:
Fabiano, Danilo, Maicon, Alex Sandro, Reyes, Josué, Quaresma, C. Eduardo, Adrian Lopez, Oliver, Tello.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties