Reactie Vanderbiest: "Nog niet iedereen op niveau"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Vanderbiest: "Nog niet iedereen op niveau"
Foto: © Photonews

KV Oostende ging vandaag in het Albertpark met 0-2 de boot in tegen RSC Anderlecht. De thuisploeg speelde goed mee, maar kende pech bij de twee goals van paars-wit. Fred Vanderbiest was tevreden over de prestatie, maar beseft dat het nog scherper moet en er dringend punten moeten komen.

Cédric De Volder in Oostende

Fred Vanderbiest liet zijn troepen realistisch aan de partij beginnen. “Vorige week verloren we bij Lierse SK en nu kwam RSC Anderlecht al op bezoek. Als coach laat je je team dan wat zekerheid inbouwen. We probeerden er zoveel mogelijk voorzetten uit te halen en dat lukte toch aardig.”

Toch liepen the Kustboys op het mes. “Je weet dat één fout afgestraft wordt tegen een topclub als Anderlecht. Ik kan mijn jongens niets verwijten. Na die goal van Aleksander Mitrovic moesten we wel risico's nemen."

Moeten de komende wedstrijden punten pakken

 

“We gingen met drie achterin spelen, maar toen zag je dat we nog in het begin van het seizoen zitten. Nog niet iedereen is op het niveau om zoiets te laten slagen.” Toch waren er nog positieve punten voor de thuisploeg."

“De keuzes die we maakten waren goed en we hebben de juiste spelers gebracht. Dat sterkt me in mijn aanpak.” Toch weet ook Vanderbiest dat het niet eeuwig net niet kan zijn. “We moeten opportunistischer zijn in de zone van de waarheid en we moeten de komende wedstrijden punten pakken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties